Εκλογές 2023: “Κόπηκε” η Λατινοπούλου μετά από προσφυγή του Μπογδάνου

Εκλογές 2023: “Κόπηκε” η Λατινοπούλου μετά από προσφυγή του Μπογδάνου
H Αφροδίτη Λατινοπούλου Instagram

Εκτός εκλογών τίθεται από τον Άρειο Πάγο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μετά από προσφυγή που κατατέθηκε εναντίον του

Μετά το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και αυτό της πάλαι ποτέ συνοδοιπόρου του, Αφροδίτης Λατινοπούλου, τίθεται εκτός της εκλογικής μάχης με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το alt right πολιτικό μόρφωμα της Λατινοπούλου με το όνομα “Πατρίδα” αποκλείστηκε από τις εκλογές μετά από προσφυγή που κατατέθηκε σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα δεκτή έγινε από το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου η προσφυγή κατά του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ της Αφροδίτης Λατινοπούλου με σκεπτικό ότι είχε κλαπεί το όνομα και είχε ιδιοποιηθεί το σύμβολο κόμματος που είχε ιδρύσει ο προσφεύγων.

Στο εν λόγω κόμμα του κ. Μπογδάνου, ο συνασπισμός του οποίου με τον κ. Εμφιετζόγλου κόπηκε χθες από τον Άρειο Πάγο, ήταν μέλος μέχρι τη διαγραφή της η κ. Λατινοπούλου που σήμερα κόπηκε και αυτή από την Ολομέλεια του Α1 τμήματος.

Παράλληλα ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη, ιδρυτή του κόμματος Έλληνες κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη που ηγείται του Εθνικού Κόμματος Έλληνες. Οι δικαστές έκριναν ότι το κόμμα του κ. Μιχάκη είναι μη υπαρκτό, άνευ οντότητας καθώς δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές. Έτσι κρίθηκε πως δεν νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Ως αποτέλεσμα απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Η Ολομέλεια του αρμόδιου Τμήματος δεν έκανε δεκτή επίσης, την προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου ΤζήμερουΦαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Πλέον οι ανώτατοι δικαστές εισέρχονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα κατέλθουν στις εκλογές, οπότε και θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Λίγο μετά την ανακοίνωση για το “μπλόκο” του Αρείου Πάγου στο κόμμα της, η Αφροδίτη Λατινοπούλου πραγματοποίησε story στο λογαριασμό της στο Instagram σχολίασε την εξέλιξη αυτή.

«Είναι γεγονός πώς η ραγδαία άνοδός μας, ενόχλησε πολύ και πολλούς. Ραντεβού στις επαναληπτικές εκλογές με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα. Είναι γνωστό πως ό, τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους για την απίστευτη στήριξή σας», έγραψε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα