Έλενα Κουντουρά στο Ραδιόφωνο 24/7: Η ανάπτυξη ήρθε στον τουρισμό

Έλενα Κουντουρά στο Ραδιόφωνο 24/7: Η ανάπτυξη ήρθε στον τουρισμό

Για χρονιά ρεκόρ με πρωτοφανή αύξηση στις κρατήσεις και τις διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα μίλησε η υπουργός Τουρισμού στο Ραδιόφωνο 24/7

«Η ανάπτυξη στον ελληνικό τουρισμό τρέχει με ρυθμό 7%, όταν παγκοσμίως κυμαίνεται στο 4%» δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην εκπομπή ” Λέξεις των Ημερών και Σημεία των Καιρών” με τη  Γιούλα Ράπτη στο Ραδιόφωνο 24/7.

Η κα. Κουντουρά αναφέρθηκε στην αυξανόμενη κίνηση από τις αρχές του χρόνου, όπως και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, εκτός της θερινής, καθώς και στην επέκταση σε νέες αγορές.

«Είμαστε χαρούμενοι και αρκετά υπερήφανοι θα έλεγα γιατί το 2015 σχεδιάσαμε μια εθνική πολίτικη για τον τουρισμό σε βάθος και ορίζοντα τετραετίας. Ήδη αυτή έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το 2015 και 2016 ήταν χρονιές ρεκόρ αλλά αυτό που συμβαίνει το 2017 είναι πραγματικά θεαματικό: Έχουμε αυξήσεις σε ζήτηση από τις παραδοσιακές αλλά και τις νέες αγορές από 15% μέχρι 70% στις προκρατήσεις. Ήδη υπάρχουν όμιλοι και ξενοδοχεία, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να δεχτούν άλλες κρατήσεις και παρουσιάζουν πληρότητες της τάξης 95%» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

Ο στόχος μας για τουρισμό στην Ελλάδα, ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο έχει ήδη γίνει πραγματικότητα, γιατί το πιο σημαντικό στην τουριστική μας πολιτική ήταν η επιμήκυνση της περιόδου, την οποία πετύχαμε το 2016 με Σεπτέμβριο – Οκτώβριο – Νοέμβριο που ήταν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών. Από τον Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο είχαμε θεαματική αύξηση σε διεθνείς αφίξεις. Καταφέραμε να προωθήσουμε νέους τουριστικούς προορισμούς και καταφέραμε με σκληρές διαπραγματεύσεις να έχουμε το 2017 6.000 νέες πτήσεις για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ακούστε τη συνέντευξη της Έλενας Κουντουρά στο Ραδιόφωνο 24/7:

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα