Εμπλοκή με νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ – Αύριο η ψηφοφορία

Εμπλοκή με νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ – Αύριο η ψηφοφορία
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Η ψηφοφορία ξεκίνησε, αλλά αναβλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς έλειπε από την αίθουσα της Ολομέλειας - Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να γίνει ονομαστική μόνο για τα άρθρα που είχαν αντίρρηση οι ΑΝΕΛ.

Ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ θα διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να γίνει ψηφοφορία επί της αρχής κι επί των άρθρων του νομοσχεδίου εκτός από την περίπτωση των τριών άρθρων του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ, τα άρθρα 15, 19 κι 20, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Όταν όμως ξεκίνησε η ψηφοφορία διαπιστώθηκε ότι ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς… έλειπε από την αίθουσα της Ολομέλειας με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο, μαζί με την ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας.

Βορίδης: Απαράδεκτο, ζητάτε να ξαναμετρήσουμε αν διαπιστωθεί ότι είστε μειοψηφία

Ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι αυτό που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «απαράδεκτο» σχολιάζοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ας ψηφίσουμε κι αν διαπιστωθεί ότι είμαστε μειοψηφία θα γίνει ονομαστική, δεν μας αρέσει η απόφαση, να ξαναμετρήσουμε».

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος αντέτεινε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και στους ανεξάρτητους βουλευτές να εκφραστούν, οι οποίοι πλέον είναι περισσότεροι από την δύναμη κάποιων κοινοβουλευτικών ομάδων. «Δεν θέλετε να διαπιστώσετε αν υπάρχει η πλειοψηφία» σχολίασε αντιδρώντας στην στάση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα