Επικοινωνία Μητσοτάκη με Γκουαϊδό - Τον κάλεσε στη Βενεζουέλα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο Χουάν Γκουαϊδό επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί. Επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ-Σίσι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Χουάν Γκουαϊδό και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Χουάν Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον  Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, μεταξύ άλλων, ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Επιπροσθέτως, απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τέλος, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

ADVERTISING

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι τηλεφώνησε επίσης στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ελλάδα αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας

Εύσημα Πενς στον Κ. Μητσοτάκη για την αναγνώριση Γκουαϊδό

Guardian: "Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει βάλει τις μηχανές στο φουλ"

SHARE:

24Media Network