Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα - Κουτσούμπα για κοινές αντιπολεμικές δράσεις

Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Αλέξης Τσίπρας
Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Αλέξης Τσίπρας INTIME

Επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη προς τους Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Κουτσούμπα. Καλεί σε συντονισμό των αντιπολεμικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα και στον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα απέστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας σε συντονισμό των αντιπολεμικών δράσεων μεταξύ των τριών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει πως «η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μας θέτει προ δύο αλληλένδετων ευθυνών»: «Να υπεραμυνθούμε ενός λαού που δέχεται την βάρβαρη εισβολή των στρατευμάτων του καθεστώτος Πούτιν» και «να αποτρέψουμε την απειλή για την Ελλάδα που φέρνει η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει ό,τι της υπαγορεύει η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ».

ADVERTISING

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνει τον συντονισμό των αντιπολεμικών δράσεων σε «διττή κατεύθυνση»: «'Αμεσος τερματισμός του πολέμου και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας που θα επιτρέψει στον λαό της χώρας να ζει ελεύθερος σε μια Ανεξάρτητη, Ουδέτερη, Δημοκρατική Ουκρανία» και «απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα, οι οποίες καθιστούν τη χώρα και τον λαό μας στόχο ξένων δυνάμεων, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στην άμυνα της χώρας από πραγματικές εξωτερικές απειλές».

«Με την παρούσα επιστολή σας καλώ να συντονίσουμε τις δράσεις μας με γνώμονα το διεθνιστικό μας καθήκον υπέρ του λαού της Ουκρανίας, υπέρ όλων των λαών της Ευρώπης και, βέβαια, υπέρ της ασφάλειας του λαού μας. Ένας τέτοιος συντονισμός θα βρει -πιστεύω- μεγάλη ανταπόκριση στον προοδευτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας», καταλήγει η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ25, Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network