Εργαζόμενοι ΑΥΓΗΣ σε Κασσελάκη: “Δεν ήρθες ποτέ να μας δεις, μάς έκλεισες από την Αμερική”

Διαβάζεται σε 3'
O Στέφανος Κασσελάκης στην Κουμουνδούρου με εργαζόμενους της Αυγής
O Στέφανος Κασσελάκης στην Κουμουνδούρου με εργαζόμενους της Αυγής INTIME

Παρέμβαση των εργαζομένων της εφημερίδας κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου. Εξηγήσεις για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και mea culpa από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι της Αυγής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Μάλιστα, κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του κόμματος, ζητώντας του εξηγήσεις και απαντήσεις για την απόφαση, ενώ παράλληλα του εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στο πλευρό τους, ούτε και τους επισκέφτηκε στα γραφεία της εφημερίδας.

“Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού από την Αμερική. Δεν έχεις έρθει να ακούσεις τους εργαζόμενους, να τους συναντήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει την απόφαση για κλείσιμο. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Είναι το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχτηκες. Έχουμε Ιούλιο του 2024 και δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας. Δεν έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα ποτέ. Σε έχουμε καλέσει”, του είπαν εργαζόμενοι της εφημερίδας, με τον ίδιο να απαντά:

Η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος”.

Τότε, ένας εκ των εργαζομένων, του απάντησε: “Η αναστολή δεν θα περάσει. Μας έχει απέναντι. Το ποσοστό που πήρατε οφείλεται και στην Αυγή και στο Κόκκινο“. με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: “Αν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να συνεχίσουμε. Για το θέμα των εργαζομένων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Ούτε στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει χρήματα. Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη”.

Εν συνεχεία, ο εργαζόμενος της Αυγής, του είπε: “Έλα να κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν ήρθες ποτά να κουβεντιάσουμε; Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί, δεν έχει παρθεί ποτέ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου μιας τέτοιας εφημερίδας με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές, με το να λοιδορείται για τα οικονομικά της προβλήματα. Το δικό σας κόμμα το έχουν στηρίξει όλοι οι εργαζόμενοι. Και η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν συζήτησε ποτέ μαζί τους: “Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα