ΕΡΤ: Κλήση Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η ΝΔ

ΕΡΤ: Κλήση Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η ΝΔ
Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς Eurokinissi

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν επίσης την κλήση του Λευτέρη Κρέτσου καθώς και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του προέδρου του ΕΣΡ Θανάση Κουτρουμάνου.

Την κλήση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της ΕΡΤ ζητά η ΝΔ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Επιτροπή ζητούν επίσης την κλήση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου, του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του προέδρου του ΕΣΡ Θανάση Κουτρουμάνου. Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν «να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πληγώνει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και ζημιώνει τους πολίτες».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. μιλούν για «σειρά πρόσφατων γεγονότων, αλλά και επώνυμων καταγγελιών που αποδεικνύουν τη χρησιμοποίηση της ΕΡΤ ως μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας αλλά αναδεικνύουν και πολύ σοβαρά ζητήματα κακής διοίκησης και διαχείρισης». Επικαλούνται σειρά δημοσιευμάτων που «περιγράφουν ένα άνευ προηγουμένου «πάρτι» στις μεικτές και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ», καθώς και την Έκθεση Πεπραγμένων του ΕΣΡ του 2017 από την οποία προκύπτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στην ΕΡΤ το 61,2% του χρόνου των πολιτικών συζητήσεων και στην καταγραφή της επικαιρότητας», ενώ η Ν.Δ. το 14,7%.

Κάνουν επίσης αναφορά στην ανοιχτή επιστολή του Εντεταλμένου Συμβούλου Προγράμματος της ΕΡΤ Σπ. Κρίμπαλη προς το Ν. Παππά με την οποία κατήγγειλε «έναν ανελέητο πόλεμο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι». Επίσης στην δημόσια παρέμβαση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Θαλασσινού που κατήγγειλε , ο οποίος αναφερόμενος στον τρόπο διοίκησης της ΕΡΤ κατήγγειλε ότι «οι συνδικαλιστές και η ομήγυρης δεν εργάζεται, αλλά διοικεί».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται ακόμα την επιστολή παραίτησης του γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκου Μιχαλίτση με την οποία κατηγορούσε τη διοίκηση της ΕΡΤ για υποβάθμιση του προγράμματος, έλλειψη στρατηγικού σχεδίου κι απομάκρυνση ικανών στελεχών, αλλά και την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη ότι «η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα