Ετοιμάζουν το “απόλυτο θάψιμο” στην Εξεταστική για τις υποκλοπές: Μυστική Συνεδρίαση της Βουλής

Ετοιμάζουν το “απόλυτο θάψιμο” στην Εξεταστική για τις υποκλοπές: Μυστική Συνεδρίαση της Βουλής
Ελληνικό Κοινοβούλιο Eurokinissi

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να σκέπτεται για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση την ενεργοποίηση του άρθρου 57 του κανονισμού ώστε να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής κεκλεισμένων των θυρών.

Μια πρωτοφανή μεθόδευση, που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση φαίνεται πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει της συζήτησης των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές: Να δρομολογήσει κλειστή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και τα πορίσματα που θα καταθέσουν τα κόμματα να χαρακτηριστούν απόρρητα!

Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστά το «απόλυτο θάψιμο» της κοινοβουλευτικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ θα ολοκληρώσει το καθεστώς «συσκότισης» που ούτως η άλλως επιβλήθηκε στην εξεταστική επιτροπή. Θυμίζουμε ότι υπήρξε αποκλεισμός ουσιωδών μαρτύρων (π.χ Γ.Δημητριάδης, επιχειρηματικά στελέχη που σχετίζονται με το λογισμικό Predator) και επίκληση του απορρήτου από τους δύο διοικητές της ΕΥΠ, που ορίστηκαν επί Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκέπτεται να επικαλεστεί το άρθρο 57 του Κανονισμού της Βουλής για μυστικές συνεδριάσεις. Για κάτι τέτοιο απαιτείται απλά η πρόταση 15 βουλευτών η απόφαση της κυβέρνησης. Η συζήτηση διεξάγεται με την παρουσία μόνον βουλευτών ενώ πρακτικά τηρούνται από τους γραμματείς της Βουλής που επίσης είναι βουλευτές.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πορίσματα των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής, συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να υπάρξουν οι τοποθετήσεις των κομμάτων και να εγκριθούν με ψηφοφορία. Μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση που θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου μιας και στις 14 του μήνα λήγει η διορία για την κατάθεση του πορίσματος της εξεταστικής, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Γεγονός που θα υποχρέωνε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ίσως ακόμη και τον πρωθυπουργό, να τοποθετηθούν δημόσια.

Ήδη ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή Νίκος Καραθανασόπουλος, έχει εκφράσει την έντονη αντίδραση του, στο ενδεχόμενο να χαρακτηριστούν απόρρητα τα πορίσματα για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του «καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο. Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Το ενδεχόμενο αυτό – σύμφωνα με πληροφορίες- δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Θεσσαλονίκη φέρεται να δήλωσε ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που διέπει τον τρόπο συζητήσεων που αφορούν την λειτουργία μυστικών υπηρεσιών και αυτό ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα