Έβρος: 400 αστυνομικούς στέλνει στα σύνορα η ΕΛΑΣ

Έβρος: 400 αστυνομικούς στέλνει στα σύνορα η ΕΛΑΣ
Αστυνομικοί στις Καστανιές Έβρου MotionTeam

Οι πρώτες δυνάμεις έχουν μεταβεί στην περιοχή και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ολοκληρωθεί η έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας στην περιοχή

Σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. μετά και το νέο μπαράζ προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας, έναντι της Ελλάδας.

Μετά τις «προβλέψεις» Τσαβούσογλου, για μετανάστες που πρόκειται να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τον περιορισμό της πανδημίας, η Ελλάδα προληπτικά παίρνει τα μέτρα της και θωρακίζει τον Έβρο σαν αστακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή, να αναπτυχθεί συνολικά μία δύναμη επιπλέον 400 αστυνομικών, ανάμεσά τους και στελέχη των ΜΑΤ, σε κρίσιμα σημεία κατά μήκος των συνόρων και των νέων επεκτάσεων των εμποδίων που έχουν πρόσφατα τοποθετεί.

Αναφορικά όχι με την τοποθέτηση των επιπλέον εμποδίων αλλά με την επέκταση του φράκτη από τα περίπου 12 χλμ. στα συνολικά 28-30 χλμ. αναμένουν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατάθεση των τεχνικών μελετών για να προχωρήσει τους επόμενους μήνες το έργο, όσο το δυνατό πιο σύντομα, μαζί με την τοποθέτηση πυλώνων με θερμικές κάμερες, κάμερες παρακολούθησης κλπ. Πρόσθετα, τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να αποσταλούν και επιπλέον ενισχύσεις πέρα των 400 αστυνομικών.

Οι πρώτες δυνάμεις ήδη έχουν μεταβεί στην περιοχή και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ολοκληρωθεί η έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας στην περιοχή, με άντρες που θα προέρχονται από ολόκληρη την χώρα, κυρίως όμως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα δεν ρισκάρει να έρθει αντιμέτωπη με τετελεσμένα στον Έβρο και με μία τουρκική προπαγάνδα σε πλήρη λειτουργία, αχαλίνωτη φαντασία και ενέργειες διαρκώς προκλητικές, παίρνει θέσεις στα σύνορα και αναμένει αν θα προσπαθήσει και αυτή την φορά το καθεστώς Ερντογάν να δοκιμάσει την πυγμή και την ετοιμότητα που αντιμετώπισε και στην προηγούμενη απόπειρα μετατροπής του μεταναστευτικού σε «όπλο» υβριδικού πολέμου.

Βεβαίως στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί εδώ και καιρό θωρακισμένα οχήματα της Αστυνομίας, έχει μεταφερθεί αναγκαίος εξοπλισμός, ενώ η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δυνάμεις της Frontex παραμένει σε άριστο βαθμό, για την έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε πιθανής απόπειρας νέων προκλητικών ενεργειών, πλήρως καθοδηγούμενων από το «Ακ Σαράϊ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version