Εξεταστική για τις υποκλοπές: “Θρίλερ” με τον φάκελο ΕΥΠ για Ανδρουλάκη

Εξεταστική για τις υποκλοπές: “Θρίλερ” με τον φάκελο ΕΥΠ για Ανδρουλάκη
Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών Eurokinissi

Ο Χρήστος Ράμμος της ΑΔΑΕ συνεχίζει την κατάθεσή του σήμερα, καταγγέλοντας άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ και δηλώνοντας ότι δεν ξέρει τι απέγινε με το φάκελο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η τύχη του φακέλου της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται στο επίκεντρο της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος κατήγγειλε και σήμερα άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ και το σημερινό διοικητή της Υπηρεσίας Θεμιστοκλή Δεμίρη. Ανέφερε ότι ζήτησε το φάκελο, αλλά δεν του τον έδωσαν, ρώτησε εάν έχει καταστραφεί και δεν έλαβε απάντηση, επομένως δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει συμβεί τελικά με το φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Άλλες πηγές εστίαζαν στη δήλωση του κ.Ράμμου ότι δεν μπορεί ειλικρινώς να γνωρίζει τι συνέβη τελικά με το φάκελο της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, με βουλευτές της πλειοψηφίας να καταγγέλουν διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ περί καταστροφής των αρχείων για την υπόθεση Ανδρουλάκη την περίοδο που έγινε η καταγγγελία για την παρακολούθηση του.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο κ.Ράμμος σήμερα δήλωσε ότι δεν έχει βρεθεί τίποτε μέχρι στιγμής για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων από τα έξι κόμματα που έχουν κάνει σχετικές καταγγελίες, καθώς και ότι εκκρεμεί διαδικαστικά μόνο ο έλεγχος για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Ράμμος σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλυψε (διαβάζοντας και το σχετικό πρακτικό) ότι η εντολή για την καταστροφή του μηχανήματος που περιείχε τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη δόθηκε την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στη σχετική καταγγελία, δηλαδή στις 29 Ιουλίου.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία πάντως υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ανέφερε πως είχε ενημερωθεί από τις 5 Μαϊου για προγραμματισμένη καταστροφή υλικού σχετικού με επισυνδέσεις, η οποία και πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Με άλλα λόγια η κυβερνητική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι απλώς συνέπεσε η εντολή για την καταστροφή του υλικού με την καταγγελία Ανδρουλάκη στις 29 Ιουλίου και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των όσων είπε στην εξεταστική ο κ. Ράμμος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ωστόσο κάνει λόγο για συγκλονιστική αποκάλυψη,σημειώνοντας ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να έδωσε την εντολή καταστροφής των αρχείων, αλλά και ότι υπήρξε άρνηση ουσιαστικής συνεργασίας της νυν και πρώην διοίκησης της Υπηρεσίας με την ΑΔΑΕ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επομένως σφίγγουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από την κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει μάλιστα ότι η κατάθεση Ράμμου επιβεβαιώνει ότι μόλις η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το κουβάρι των υποκλοπών άρχισε να ξετυλίγεται, έσπευσε να εξαφανίσει τα στοιχεία.

Η Χαριλάου Τρικούπη στέκεται επίσης ιδιαίτερα και στην κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον νόμο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη δυνατότητα να άρει το απόρρητο, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα