Εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο λουόμενος Μητσοτάκης

Εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο λουόμενος Μητσοτάκης
Φωτιά στην Αχαΐα Eurokinissi

Γιατί προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρωθυπουργού σε παραλία των Χανίων.

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Κυριάκου Μητσοτάκη ως λουόμενου σε παραλία των Χανίων το σαββατοκύριακο, ενώ οι πυρκαγιές έρχονται να προστεθούν στην υγειονομική κρίση, επαναφέρουν στην Κουμουνδούρου τη θεωρία του «ανέμελου πρωθυπουργού». Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, για μία ακόμη φορά εντόπισαν την αναντιστοιχία ανάμεσα στην πρωθυπουργική εικόνα και στα προβλήματα που σωρεύονται στη χώρα για δεύτερη συνεχή θερινή περίοδο.

Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην φωτιά στην Αχαία, με σαφή αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει πως «το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό». Σημειώνουμε ότι όπως έχει επισημάνει η αξιωματική αντιπολίτευση οι πυρκαγιές δεν προέκυψαν ως έκτακτο φαινόμενο αφού ήδη εδώ και αρκετό καιρό γίνεται λόγος για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι καιρικές συνθηκες.

Φυσική συνέχεια

Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται φυσική συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης να ωραιοποιεί την πραγματικότητα, με τον πρωθυπουργό να «πρωταγωνιστεί» με τις εμφανίσεις του σε αυτή την προσπάθεια. Αντίστοιχη κριτική περί «ανεμελιάς» θυμίζουμε άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον περασμένο Μάρτιο όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωση παράταση του lockdown για την πανδημία και παράλληλα υπόσχονταν μία ασφαλή θερινή περίοδο.

Μια πρόβλεψη που προφανώς έχει διαψευσθεί αφού αναμένεται κορύφωση της πανδημίας τον 15αυγουστο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ενισχύουν την εικόνα της χαλάρωσης και της θερινής ραστώνης

Χρ.Σπίρτζης, Δ.Καλαματιανός, Χ.Καφαντάρη απο πρόσφατη φώτο στις πυρκαγιές στον Διόνυσο Eurokinissi

Ειδικά για το ζήτημα της πυρκαγιάς σε κοινή δήλωσή τους οι αρμόδιοι για ζητήματα προστασίας του πολίτη βουλευτές Χρήστος Σπίρτζης, Χαρά Καφαντάρη και Διονύσης Καλαματιανός επισημαίνουν πως «όταν μια πυρκαγιά ξεκινά την Δευτέρα 26 Ιουλίου, πάνω από την Ζήρια, κατασβήνεται και την Παρασκευή από αναζωπύρωση της ίδιας πυρκαγιάς καίγεται η μισή Αιγιάλεια, τραυματίζονται δεκάδες συμπολίτες μας, καταστρέφονται οι πολίτες της Ζήριας και των γύρω οικισμών, καίγονται οικίες, αποθήκες, καλλιέργειες και ένα μοναδικό δάσος τότε:Είτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαρδαλιάς, που βρίσκει τέλειες και επαρκείς όλες τις ενέργειες, συνεχίζουν το επιτελικό έργο τους με μοναδική πρόνοια την επικοινωνιακή πολιτική,είτε δεν λαμβάνουν την ενημέρωση που όφειλαν να έχουν, είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποδιοργανωθεί πλήρως.Το τραγικό για τη χώρα και την Αιγιαλεία είναι ότι συμβαίνουν και οι τρεις εκδοχές ταυτόχρονα.Οι προσπάθειες και οι θυσίες των πυροσβεστών δεν αρκούν, μέσα στην απόλυτη ανοργανωσιά και το μπάχαλο του επιτελικού κράτους».

Στο θέμα της αναγκαιότητας της ενίσχυσης της πυροσβεστικής στάθηκαν οι βουλευτές του Νομού, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου λέγοντας πως πρέπει «να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτό που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, η μονιμοποίηση των πυροσβεστών, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις για τις δασικές εκτάσεις κλπ, αυτό δεν έπρεπε να σταματήσει αλλά έπρεπε να συνεχίσει».

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε πως «παρά τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, είχαμε δυστυχώς για άλλη μια φορά ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και στο περιβάλλον. Είδαμε απελπισμένους κατοίκους, που παρακολουθούσαν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους να γίνονται στάχτη, να καταγγέλλουν καθυστερημένη επέμβαση των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί επικίνδυνα σε κατοικίες και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Την κατάσταση πυροδοτούσαν και ακαθάριστα -με ευθύνη της περιφερειακής Αρχής Πατούλη- κλαδιά δένδρων από τη χειμερινή κακοκαιρία που λειτούργησαν σαν καύσιμη ύλη».

Τεχνητή αισιοδοξία από την κυβέρνηση

Η συγκεκριμένη κριτική αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όπως όμως προκύπτει από τοποθετήσεις επιτελικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αντικατοπτρίζει την συνολική αντίληψη της κυβέρνησης. Δηλαδή την πολιτική της πρόθεση θα δείχνει επικοινωνιακά ότι «όλα πάνε καλά» την ίδια στιγμή που δεν υφίσταται σχέδιο και επιτελική πρόνοια για την πορεία της χώρας.

Ενδεικτική η επισήμανση που έκανε σε συνέντευξή του ο Γιάννη Δραγασάκης , λέγοντας πως «η τεχνητή αισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση ερήμην της πραγματικότητας, δημιουργεί ανυποληψία και αυξάνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς όλους τους υπεύθυνους θεσμούς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα