Φ. Γεννηματά: Ο Πανάγιος Τάφος είναι μνημείο ζωής

Φ. Γεννηματά: Ο Πανάγιος Τάφος είναι μνημείο ζωής

Το παρών στην τελετή παράδοσης του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Με βαθιά κατάνυξη είμαστε σήμερα εδώ σε μια ιστορική στιγμή. Το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου αποκαταστάθηκε και το έργο έφεραν σε πέρας Έλληνες επιστήμονες και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτό» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά την παρουσίαση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

«Δεν πρόκειται για ακόμα ένα τεχνικό έργο, πρόκειται για μνημείο ζωής όπως είπε ο ίδιος ο Πατριάρχης. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ένας θεματοφύλακας των προσκυνημάτων του χριστιανισμού» επισήμανε η κα. Γεννημάτα. «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Είμαστε πάντα στο πλάι του Πατριαρχείου» πρόσθεσε.

Στο Ισραήλ εκτός από τον πρωθυπουργό  που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη  Αμανατίδη και την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου μετέβησαν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας από Ιερουσαλήμ: Το ΕΜΠ τέλεσε ιστορικό έργο

SHARE:

24Media Network