Φώφη Γεννηματά από Βρυξέλλες: Όχι άλλη υποχωρητικότητα στην Τουρκία

Φώφη Γεννηματά από Βρυξέλλες: Όχι άλλη υποχωρητικότητα στην Τουρκία
Η Φώφη Γεννηματά στη Σύνοδο του PES στις Βρυξέλλες ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ζητά να σταματήσει η υποχωρητικότητα στην Τουρκία και καλεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναλάβει η γειτονική χώρα συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Τουρκία στη λογική ενός νέου Ελσίνκι για τις σχέσεις της με την ΕΕ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την προσέλευσή της στη συνεδρίαση των σοσιαλιστών ηγετών επεισήμανε ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να πει το "ναι" στη θετική ατζέντα για την Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη γειτονική χώρα στη λογική ενός νέου Ελσίνκι».

Συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά τόνισε πώς η Τουρκία πρέπει:

- να υποχρεωθεί να προσχωρήσει στη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας,

- να άρει το casus belli κατά της Ελλάδας,

-να εγκαταλείψει κάθε προκλητική ενέργεια στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, και

- να συνεργαστεί για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

"Καθαρές πολιτικές, καθαρές κουβέντες".

Στην παρέμβαση της, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, η οποία όπως υπογράμμισε δημιούργησε ύφεση και νέες κοινωνικές ανισότητες και γι’ αυτό χρειάζεται μια «δικαιότερη Ευρώπη» για να αποφύγουμε νέα κοινωνική κρίση. «Χωρίς το “νεκρό” πια Σύμφωνο Σταθερότητας, την πολιτική της διαρκούς λιτότητας και της κοινωνικής ανέχειας. Να μειώσουμε τις ανισότητες», προσέθεσε.

Ειδικά για το Ταμείο Ανάκαμψης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι πρέπει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, ως μέσο στήριξης και ανάπτυξης των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρώπη.

Αύριο Παρασκευή, η κ. Γεννηματά θα συμμετάσχει στη σύνοδο ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Βερολίνο όπου το Σάββατο θα λάβει χώρα συνέδριο για το Μέλλον της Ευρώπης. Θα συζητηθούν θέματα όπως, η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων αλλά και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Επιπλέον, το Κίνημα Αλλαγής, θα παρουσιάσει το “ Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής, Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network