Φώφη Γεννηματά: Εκλογές τώρα, τα ψέματα τελείωσαν

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τον κατηγόρησε για επικίνδυνη πολιτική, αμετροεπή στάση και για κρυφή ατζέντα που οδηγεί την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης, και υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα δεν έχει καμία χρησιμότητα.

«Δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα. Μην προσπαθείτε να αποφύγετε τη λυτρωτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες ομολογία αδυναμίας και αποτυχίας σας. Δεν θα καταφέρετε να αποδράσετε παγιδεύοντας τους Έλληνες πολίτες σε ερωτήματα όχι για το τι θέλουν αλλά για το τι δεν θέλουν» τόνισε ζητώντας τη διεξαγωγή εκλογών.

«Προχωρήστε σε εκλογές τώρα, κ. πρωθυπουργέ, τα ψέματα τελείωσαν. Σήμερα ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας είναι για σας η δύσκολη ώρα της αλήθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για παραπλάνηση και έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς και για αποτυχημένη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο απόλυτο αδιέξοδο.

«Προτιμήσατε, κύριε Τσίπρα, να υποταχτείτε στους κήρυκες της ρήξης και της δραχμής. Έχετε υποχρέωση  να αναλάβετε την ευθύνη της απόφασης για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης έστω και τώρα» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας καθαρές απαντήσεις για την επόμενη μέρα, «καθώς η χώρα οδηγείται σε μεγάλη εθνική περιπέτεια».

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προστατεύσει τη συνταγματική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Ο ρόλος του είναι καθοριστικός. Το ερώτημά μας είναι: Κύριε Πρόεδρε, θα είστε ο Πρόεδρος που θα παρακολουθεί την Ελλάδα να βαδίζει ολοταχώς εκτός ευρώ;» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, Δημοψήφισμα
SHARE:

24Media Network