ΦΠΑ στα νησιά: Παραμένει μειωμένος σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο, Χίο

Ανακοίνωση του κυβερνητικού σχεδίου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα
Ανακοίνωση του κυβερνητικού σχεδίου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα EUROKINISSI

Την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που φιλοξενούν πρόσφυγες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ανταποδοτικά μέτρα για την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Επικρατείας Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των μέτρων για την αντιμετώπιση του τπροσφυγικού - μεταναστευτικού,

Το πιο σημαντικό αφορά την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο, Χίο.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και την αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των δομών που θα κλείσουν και θα αντικατασταθούν από τα νέα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει υπόψη την εντοπιότητα κατά τις αναγκαίες προσλήψεις στις Δομές/ΚΥΤ.

Τέλος, κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργείται Ειδικό Ταμείο που προικίζεται με 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2020 το οποίο θα χρηματοδοτήσει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύη» που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την στήριξη των δήμων που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Οι υπουργοί Επικρατείας παρουσίασαν συνολικά ένα πλέγμα 5+1 δράσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων σε Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο αλλά και τη μετατροπή σε κλειστών κέντρων των hotspot σε Λέρο και Κω.

Οι κ.κ. Πέτσας και Στεφανής, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες τόσο για τη σημερινή κατάσταση των hotspot όσο και για το πώς θα είναι τα κέντρα που θα κατασκευαστούν στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου που δοκιμάζονται από τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ, Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Μόρια, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλείνει η Μόρια - Πέντε κλειστά κέντρα σε νησιά, 10 ελεγχόμενες δομές στην ενδοχώρα

Σχεδόν 480 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σε νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο

Καμπανάκι από τη ΕΕ σε έξι χώρες για την ένταξη προσφύγων: "Κίνδυνος να χαθεί μία γενιά"

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην πραγματικότητα

SHARE:

24Media Network