Γαλάζια βάσανα στην Αττική: Το “όχι” Παπανικολάου, το “ίσως” Χαρδαλιά, οι απειλές Πατούλη

Γαλάζια βάσανα στην Αττική: Το “όχι” Παπανικολάου, το “ίσως” Χαρδαλιά, οι απειλές Πατούλη
Γιώργος Πατούλης και Νίκος Χαρδαλιάς INTIME NEWS

Η ΝΔ αναζητεί νέο υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής μετά το ζεϊμπέκικο Πατούλη και την άρνηση του δημάρχου Γλυφάδας, αλλά και άλλων δημάρχων, να λάβουν το χρίσμα

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τη Νέα Δημοκρατία το θέμα της περιφέρειας Αττικής, μετά το… ζεμπεκιά- gate: Το Μαξίμου θέλει να αποσύρει το χρίσμα που είχε δώσει στο Γιώργο Πατούλη για τις περιφερειακές εκλογές, αλλά φαίνεται πως δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο πρόθυμο να μπει την τελευταία στιγμή σε μία διαδικασία που θα εξελιχθεί σε γαλάζιο εμφύλιο.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με τον οποίο συναντήθηκε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός αντι- Πατούλη, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου προσέγγισε και άλλους αυτοδιοικητικούς άρχοντες δήμων της Αττικής, όπως ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά εισέπραξε αρνήσεις.

Η απροθυμία γαλάζιων δημάρχων, που θεωρούνται μάλιστα επιτυχημένοι και ως εκ τούτου αναμένουν να επανεκλεγούν στο δήμο τους, να λάβουν το γαλάζιο χρίσμα πιθανόν έχει να κάνει και με το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Πατούλης σχεδιάζει να κατέβει ξανά.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πατούλης όταν χθες ενημερώθηκε πως η ΝΔ αναζητά έτερο επίσημο υποψήφιο στην περιφέρεια Αττικής, έλαβε την απόφαση να συνεχίσει κανονικά, δεδομένου άλλωστε ότι είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου απέχουν μόλις 50 ημέρες.

Βέβαια η “απειλή” Πατούλη ότι θα κατέβει ξανά είτε με επίσημη στήριξη είτε χωρίς, δεν είναι ακριβώς και αντάρτικο, δεδομένου ότι είχε ήδη πάρει το χρίσμα της ΝΔ. Εφόσον όμως, όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ δώσει επίσημη στήριξη σε άλλο υποψήφιο και ο κ. Πατούλης επίσης κατέβει κανονικά, επί της ουσίας θα διεξαχθεί ένας εσωκομματικός πόλεμος στην περιφέρεια Αττικής.

Πολλώ δε μάλλον, που η ΝΔ θα πιέζει περιφερειακούς συμβούλους Πατούλη να… αλλαξοπιστήσουν, ενώ οι υποστηρικτές του περιφερειάρχη θα θυμίζουν ότι είχε βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία των εθνικών εκλογών.

Από την άλλη το Μαξίμου δύσκολα μπορεί πλέον να κάνει πίσω, επομένως συνεχίζει να αναζητά τον “ήρωα” που θα δώσει αυτή τη μάχη. Στο τραπέζι μάλιστα έχει πέσει ξανά το όνομα του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος όμως συζητούσε για μία υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, οι οποίες σημειωτέον πιθανόν να διεξαχθούν ξανά με λίστα. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, αφού ο κ.Μητσοτάκης επιστρέψει από την Κύπρο, όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την επανεκλογή του, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα