Γεννηματά: Αδιανόητο να αλλάξουμε στρατηγική τώρα - Όχι στις πρακτικές Τζόνσον

Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής EUROKINISSI

Εκτενείς ήταν οι αναφορές τη Φώφης Γεννηματά στις αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια επιστροφής των πολιτών στην κανονικότητα, μιλώντας στη Βουλή για την υγειονομική και οικονομική κρίση ως απότοκο του κορονοϊού.

"Ενάμιση μήνα τώρα, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε" είπε αρχίζοντας την ομιλία στην Βουλή, η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας παράλληλα ένα μεγάλο μπράβο, "σε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή" και έδωσαν τη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

"Σιγά-σιγά να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας" ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως στη δεύτερη αυτή φάση που μπαίνουμε, είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς "πρέπει να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς".

Η επόμενη ημέρα, εξαρτάται από την προσωπική ευθύνη αλλά και την αποτελεσματικότητα του Κράτους είπε η κ. Γεννηματά σημειώνοντας πως "χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς περισσότερα τεστ και κινητές ομάδες πρωτοβάθμιας που έχουμε εισηγηθεί εδώ και μήνες, χωρίς αυτά, η άρση των μέτρων γίνεται μια επικίνδυνη άσκηση". Τόνισε επίσης πως είναι "αδιανόητο να αλλάξουμε στρατηγική τώρα στην πράξη", υιοθετώντας, όπως είπε, πρακτικές τύπου Τζόνσον περί ανοσίας της αγέλης, ενώ αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, το χαρακτήρισε "ρίσκο", ζητώντας "να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς".

Αναφορά έκανε επίσης στις μάσκες ζητώντας να μπει διατίμηση, αφού, όπως τόνισε, "αλλιώς θα έχουμε αισχροκέρδεια, μαύρη αγορά". Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Γεννηματά, οι μάσκες "πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους χώρους και τουλάχιστον στα σουπερ μάρκετ", καθώς όπως είπε "το βάρος για μια τετραμελή οικογένεια είναι μεγάλο".

Προτού ολοκληρώσει την ομιλία της η κ. Γεννηματά εξήγησε πως "η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν αρκεί. Η προκαταβολή φόρου πρέπει να είναι μηδενική. Η ευθύνη των επιταγών πρέπει να παραμείνει στον εκδότη. Διαφορετικά θα καταρρεύσει η αγορά, η διατροφική αλυσίδα είναι σε κίνδυνο".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής, Κορονοϊός, Βουλή, Οικονομική Κρίση, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network