Γεννηματά: “Από την κάλπη, αυτή τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε και χαμένος και καμένος”

Γεννηματά: “Από την κάλπη, αυτή τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε και χαμένος και καμένος”
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, στον οποίο είπε, μεταξύ άλλων, ότι "το στίγμα του συνεταιρισμού με τον ακροδεξιό Καμμένο" θα τον ακολουθεί εσαεί.

«Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας σε μια κυβέρνηση που καταρρέει» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα οξεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Από την κάλπη αυτή τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε ‘και χαμένος και καμένος’. Το στίγμα του συνεταιρισμού με τον ακροδεξιό Καμμένο θα σας ακολουθεί εσαεί». 

«Θυμίζετε το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι και σας χαρακτηρίζει το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή και η θεσμική απαξίωση», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως ο Αλ. Τσίπρας είναι «τοξικός» και βαρίδι της Αριστεράς και ότι χαρίστηκε και έδωσε συγχωροχάρτι στη καραμανλική δεξιά για να κατακτήσει την εξουσία. 

«Εσείς είστε ο χαμένος. Δεν υπάρχει νερό λήθης για τη ζημιά, δεν υπάρχει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες σας. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό και την όποια κυβέρνησή σας, είναι μια χαμένη ημέρα για την Ελλάδα, είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την ζωή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Κύριε Τσίπρα, ξέρω ότι δυσκολεύεστε αλλά πάρτε το απόφαση, έχετε τελειώσει. Φύγετε τώρα…αυτό μόνο μπορείτε να προσφέρετε», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι δεν δίστασε να κάνει κυβέρνηση- κουρελού όπως είπε. «Αν έχετε 151, ψηφίστε και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πλειοψηφία α λα καρτ δεν υπάρχει στη δημοκρατία», υπογράμμισε. «Τι σχέση έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί βουλευτές με τους αγνούς ανθρώπους της Αριστεράς που σας ψήφισαν;» συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία, τα μνημεία στο Υπερταμείο «από τον Λευκό Πύργο ως την Κνωσσό, μέχρι και τους τάφους των Βενιζέλων. Πώς να μην χαμογελάει η Μέρκελ στο πλάι σας. Όλες οι αποφάσεις βαραίνουν εσάς. Όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές στείρας λιτότητας που αυτή η δήθεν Αριστερή κυβέρνηση εφαρμόζει, βαραίνουν εσάς».

Η Φώφη Γεννηματά καταδίκασε απερίφραστα κάθε στοχοποίηση βουλευτή και τις σχετικές αφισοκολλήσεις. «Εσάς τώρα σας ενόχλησε μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Εμείς θα είμαστε σταθερά και πάντα απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να περιορίσει το δικαίωμα στην έκφραση και στην πολιτική άποψη, ακόμη και εκείνων που πριν από λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στη βία και τους προπηλακισμούς εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση και ανοχή του κ. Τσίπρα. Οι πολιτικές διαφορές λύνονται μόνο στις κάλπες: εκεί σας περιμένει ο ελληνικός λαός!»ανέφερε και ζήτησε προσφυγή σε « εκλογές και για να τελειώνουμε με το «επιχείρημα φερετζέ».

Η κ. Γεννηματά παρατήρησε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό:

* «Ορίστε ημερομηνία εκλογών».

* «Προλαβαίνουμε μια χαρά να ψηφίσουμε πριν τη διάλυση της Βουλής, άμεσα την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, αλλά και όλων των άρθρων για τα οποία υπάρχει ευρύτερη συμφωνία των κομμάτων».

* «Πάμε σε εθνικές εκλογές». 

* «Δεσμευόμαστε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφίσει η επόμενη κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, πρέπει να αφορά τις διατάξεις που περιλαμβάνονται και στην πρόταση νόμου που το Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει στη Βουλή, ιδιαίτερα όσον αφορά:

1ον: Την αύξηση των κατώτερου μισθού μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης. 

2ον: Την προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από πλειστηριασμούς. 

3ον: Τις 120 δόσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Δεσμευτείτε επιτέλους και εσείς κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί».

«Δεν τον εμπιστευόμαστε, αλλά κυρίως δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Κουράσατε, μετρηθήκατε, καταγράφηκε ότι είστε λίγος» ενώ έστρεψε τα βέλη της και στον πρόεδρο της ΝΔ:

«Η δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί λύση. Εμμένει στις συντηρητικές συνταγές της, λαχταρά μόνο να επανακάμψει στην εξουσία. Συμμετέχει συνειδητά και αυτή στο επικίνδυνο παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης για να κρύψει την ταύτισή της με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και να ενώσει τα κομμάτια της, με μόνο στόχο την αύξηση της δύναμής της», σημείωσε η κα Γεννηματά και κατέληξε:

«Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ο μόνος εκφραστής της Κεντροαριστεράς και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, αντιπαρερχόμαστε τις προσπάθειες για απομιμήσεις και αντιγραφές, από εκείνους που ειδικεύονται στο fake και στο copy paste. Ζητάμε καθαρή εντολή για να ενώσουμε τους Έλληνες, για να εγγυηθούμε προοδευτική διακυβέρνηση, πραγματικά αυτή τη φορά. Όχι κάλπικη».

Δεν προτίθεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην κύρωση της Συμφωνίας

Δεν προτίθεται να ζητήσει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά.

Σε σύντομη συνομιλία της με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή χαρακτήρισε «τρελά όσα λέγονται κι ακούγονται» πως βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής πρόκειται να την ψηφίσουν. Η κ. Γεννηματά όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει πρόβλημα από τυχόν διαφοροποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου απάντησε: «Καθίστε να δούμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα