Γεννηματά: "Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες"

Η Φώφη Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη
Η Φώφη Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

Από τα Διαβατά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης ότι "δεν απαντά και δεν λύνει τα προβλήματα όλων αυτών των περιοχών".

 «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείσα για το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο «που απ' ό,τι φαίνεται δεν απαντά και δεν λύνει τα προβλήματα όλων αυτών των περιοχών».

ADVERTISING

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα Διαβατά, λέγοντας όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και προσέθεσε: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες. Έρχεται χειμώνας και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Μην ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς που καραδοκεί».

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να δώσει λύσεις τώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, και προσέθεσε: «Και κυρίως έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα μέλος θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν γιατί το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα της Ελλάδας, είναι ένα θέμα της Ευρώπης».

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τη δομή των Διαβατών συνοδευόμενη από τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Αρβανιτίδη και τους: Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου, Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκο Κυριάκο, γραμματέα επικοινωνίας, Νίκο Κριθαρίδη, γραμματέα ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης και Γιάννη Κυανίδη, γραμματέα ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά περιηγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της δομής και τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη για ζητήματα λειτουργίας της δομής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον Δήμο με την υπερφόρτωση στα camp.

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε η κ. Γεννηματά, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη μετέχουν, μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης και Μπουρχάν Μπαράν, ο εκπρόσωπος τύπου, Παύλος Χρηστίδης, πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network