Γεννηματά από την Ιθάκη: Τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα  4 Οκτωβρίου 2020 τις πληγείσες περιοχές της Ιθάκης.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα 4 Οκτωβρίου 2020 τις πληγείσες περιοχές της Ιθάκης. EUROKINISSI

Το δικό της μήνυμα έστειλε από την Ιθάκη όπου περιόδευσε την Κυριακή η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Mετά την επίσκεψή της το Σάββατο στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Κεφαλονιάς, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε την Κυριακή την Ιθάκη για να ενημερωθεί για τις ζημιές από το πέρασμα του «Ιανού».

«Οι καταστροφές στην Ιθάκη δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Χρειάζεται να αξιοποιήσει πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Να απλοποιήσει διαδικασίες έτσι ώστε παρά πολύ γρήγορα να πάρουν τις αποζημιώσεις οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες» τόνισε η κ. Γεννηματά μετά τη συνάντησή τους με τις τοπικές Αρχές και την ενημέρωση που είχε για τις καταστροφές και τα μέτρα αποκατάστασης.

Επισήμανε ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει να έχει σε λειτουργία τα πολύ σημαντικά εργοστάσια αφαλάτωσης με αύξηση στην επιχορήγηση που παίρνει από το κράτος.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας και τόνισε την ανάγκη ενισχυθεί με επιπλέον ασθενοφόρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών κατά την τουριστική περίοδο.

«Τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές. Χρειάζονται ειδικό σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και αυτό πρέπει να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για την Ιθάκη που έχει χτυπηθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
SHARE: