Γεννηματά: Να αντιμετωπιστεί το μαθησιακό χάσμα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης

Γεννηματά: Να αντιμετωπιστεί το μαθησιακό χάσμα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης
H Φωτεινή Γεννηματά Eurokinissi

Κατά την τηλεδιάσκεψή της με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική στα θέματα της παιδείας.

Tηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, είχε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Στη συζήτηση μετείχαν η υπεύθυνη της ΚΟ Χαρά Κεφαλίδου και ο γραμματέας του Τομέα Παιδείας Νίκος Τσούλιας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, η κ. Γεννηματά δήλωσε πώς τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων έχοντας επιτρέψει τον συνωστισμό στις τάξεις, ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λειτούργησε μόνο χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών με τις υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές.

«Με την πολιτική της, (σ.σ η κυβέρνηση) διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες», υποστήριξε η κ. Γεννηματά, για να προσθέσει ότι τα σχολεία ανοίγουν, όπως ακριβώς έκλεισαν, δηλαδή με τον ίδιο αριθμό μαθητών στις τάξεις, μιας και δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την αποσυμφόρηση από τον συνωστισμό και η ασφαλής λειτουργία τους επαφίεται στους μαθητές και τις οικογένειές τους. «Χρήσιμα είναι τα self tests αλλά είναι ανεπίτρεπτο το κράτος να απουσιάζει στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και να μεταφέρει όλη την ευθύνη του στους πολίτες», συμπλήρωσε.

Για να αντιμετωπισθούν επιτέλους τα προβλήματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Γεννηματά ανέφερε πώς το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).

Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.

Η ύλη για την νέα σχολική χρονιά πρέπει να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους απαιτείται, ώστε να αντιμετωπισθούν το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες.

Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της εκπαίδευσης, με την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών.

Και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες, ώστε με την νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.

Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών μόνο με διορισμένα μέλη, δημιουργεί θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η εφαρμογή της γενικευμένης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης είναι σωστή, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές καθώς είναι ανεπίτρεπτο να στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερ, που τοποθετούνται στις αυλές των δημοτικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα