Γεραπετρίτης: Αποπέμψαμε τον Λιγνάδη – Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά

Γεραπετρίτης: Αποπέμψαμε τον Λιγνάδη – Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Η υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τις αποκαλύψεις της 6ης Φεβρουαρίου, ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τις αποκαλύψεις της 6ης Φεβρουαρίου, τόνισε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πέφτοντας σε αντίφαση με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της ίδιας της υπουργού, που διεμήνυαν πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Γεραπετρίτης, ανέφερε πως αυτό συνέβη προκειμένου να μην διαπομπευθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης:

“Η κ. Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, η οποία υπεβλήθη αμέσως. Εμείς, επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη των πραγμάτων, δεν θα βγάζαμε ποτέ τον κύριο Λιγνάδη να τον καταδικάσουμε εκείνη την ημέρα.  Δεν θα τον εκθέταμε με τον τρόπο που εσείς θα πράττατε, ίσως, σε μιαν άλλη περίπτωση. Αυτό που σήμερα ζητάτε. Γιατί δεν τον διαπομπεύσαμε εφόσον δεν υπήρχε καμία επώνυμη καταγγελία. Αυτό ζητάτε. Αλλά αυτό δεν έγινε. Γιατί η Ελλάδα τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση διατηρεί το συνταγματικό τεκμήριο του κράτους δικαίου”.

“Ο κ. Λιγνάδης απεχώρησε ως όφειλε και οδηγήθηκε λίγες μέρες μετά στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε, δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά, δεν πήγαμε στο δικαστήριο να ζητήσουμε να του επιβληθούν κυρώσεις. Ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα επιβάλλει”, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Εαν για εσάς το Σύνταγμα και ο νόμος είναι περιττά εμπόδια, να το ξέρουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα