Γεροβασίλη: Η πανδημία κορυφώνεται, η κυβέρνηση πειραματίζεται

Γεροβασίλη: Η πανδημία κορυφώνεται, η κυβέρνηση πειραματίζεται
Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Κριτική στην κυβέρνηση και τα μέτρα που εφαρμόζει για τον περιορισμό της πανδημίας έκανε η Όλγα Γεροβασίλη. "Το κύριο χαρακτηριστικό της διαχείρισης της κυβέρνησης μέχρι και σήμερα είναι αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα χωρίς σχέδιο", είπε.

“Ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο παλινωδίες αντιφάσεις και πειραματισμούς στην κορύφωση της πανδημίας“, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Συνεχίζοντας παρέθεσε τα κύρια ζητήματα των ημερών, τα οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν φρόντισε όπως θα έπρεπε.

“Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε πει στην κυβέρνηση -η αντιπολίτευση στο σύνολό της- ότι τα κύρια ζητήματα είναι τα εξής:

  • Η ενίσχυση του ΕΣΥ εκ των προτέρων και όχι κατόπιν εορτής γιατί χάνονται άνθρωποι.
  • Η παράλληλη επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή ανίχνευση με τεστ.
  • Με ποιόν τρόπο; Με ευθύνη του κράτους και των δομών, με επιστημονικό τρόπο ώστε να είναι στατιστικά σημαντικό το δείγμα το οποίο θα δίνει τις πληροφορίες και βεβαίως η συνταγογράφηση των μοριακών τεστ για να γίνονται δωρεάν.

Η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τίποτε από αυτά, επειδή η ιδεολογική της αποστροφή προς οτιδήποτε δημόσιο κυριάρχησε πάνω στις επιταγές της κοινής λογικής αλλά και της επιστημονικής εγκυρότητας. Εδώ βλέπουμε να εισηγούνται οι πολιτικοί στους επιστήμονες τι θα γίνει και οι επιστήμονες να προσπαθούν να στηρίξουν τις αποφάσεις του εισηγητή της κυβέρνησης”.

“Εν ολίγοις: το κύριο χαρακτηριστικό της διαχείρισης της κυβέρνησης μέχρι και σήμερα είναι αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα χωρίς σχέδιο. Αυτή η μη σοβαρή στάση υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κάπως έτσι καταφέραμε να έχουμε το μακρύτερο και αναποτελεσματικότερο lockdown στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε δε κοντά στην κορύφωση της πανδημίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Κατηγορούμε την κυβέρνηση για εγκληματική ιδεοληψία απέναντι στο δημόσια σύστημα υγείας. Για εγκληματική αμέλεια απέναντι στην εμπροσθοβαρή στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να είναι βιώσιμες και μετά το τέλος της πανδημίας Κατηγορούμε την κυβέρνηση για ανυπαρξία υπόστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο απέναντι στους ανεπαρκείς χειρισμούς της Ευρώπης στο θέμα των εμβολίων. Μέσα δε σε όλο αυτό το τραγικό αλαλούμ έχουμε απέναντί μας μία κυβέρνηση που ακάθεκτη συνεχίζει να ευλογεί τα γένια της”, ανέφερε η Όλγα Γροβασίλη..

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα