Γιαννάκου στο News247: Αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσω ως μεταβατική

Γιαννάκου στο News247: Αν συμφωνούν οι υποψήφιοι, θα βοηθήσω ως μεταβατική

Η πρώην υπουργός δηλώνει στο News247 ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει στην πρόταση Μητσοτάκη, να αναλάβει εκείνη μεταβατική πρόεδρος, εφόσον συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι

Στη διάθεση του κόμματος θέτει εαυτόν η Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας στο News247 ότι θα αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος για να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε αδιάβλητη εκλογή προέδρου μετά το φιάσκο που οδήγησε σε αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα ψηφοφορίας, εφόσον συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι.

“Επιφυλάσσομαι να απαντήσω βλέποντας την αποδοχή ή όχι. Δεν έχω αντίρρηση ως στέλεχος που είμαι από την πρώτη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία να βοηθήσω”, είπε η κ.Γιαννάκου στο News247.

O κ.Μητσοτάκης πριν καταθέσει δημοσίως αυτή την πρόταση είχε τηλεφωνήσει στην κ.Γιαννάκου, η οποια του είπε πως δεν έχει αντίρρηση να βοηθήσει, καθώς δεν είναι υποψήφια ούτε έχει κάποια ανάμειξη και καθώς το κόμμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, επιφυλάχθηκε ωστόσο να δει τις αντιδράσεις στην ιδέα αυτή.

Ο κ.Μητσοτάκης στη συνέχεια πρότεινε:

- Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

- Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

SHARE:

24Media Network