Γιώργος Παπανδρέου: Κατανοώ τον πόνο του Λοβέρδου, εγώ θα είμαι στο κόμμα ως το τέλος

Γιώργος Παπανδρέου: Κατανοώ τον πόνο του Λοβέρδου, εγώ θα είμαι στο κόμμα ως το τέλος
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου KONTARINIS GEORGE/EUROKINISSI

Ο πρώην πρωθυπουργός και διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι ουδέποτε αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, και χαρακτήρισε "χαμένη ευκαιρία" το debate που δεν έγινε.

Δύο μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανήλθε για το debate που δεν έγινε ποτέ ανάμεσα στον ίδιο και τον συνυποψήφιό του, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και για τα όσα έχει περί θέσεων των δύο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ συνέχισε την επίθεση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πως δεν έχει αναπτύξει καθαρά τις θέσεις του. Μάλιστα, αυτή τη φορά, άφησε να εννοηθεί πως ο κ. Ανδρουλάκης θα έβλεπε με καλό μάτι μια πιθανή συνεργασία με τον νικητή των επόμενων εκλογών, σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ καταγράψει μεγαλύτερα νούμερα.

Τόνισε ωστόσο, πως ο ίδιος θα παραμείνει στην παράταξη, θα είναι “εγγυητής” για την ενότητά της, και εκτίμησε πως η δική του υποψηφιότητα έφερε περισσότερο κόσμο στις εσωκομματικές κάλπες. Είπε δε, πως αν η Φώφη Γεννηματά δεν έφευγε από τη ζωή, δεν θα κατέβαινε στην εκλογική διαδικασία.

Απαντώντας στο αν τον ψήφισαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε:

“Αν ήρθαν από τη ΝΔ για να στηρίξουν κάποιον ή από τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι σίγουρος ότι δεν ήρθαν για να ψηφίσουν εμένα. Δε με θέλουν εμένα γιατί μπορώ να κερδίσω εκλογές”.

“Έχω πει ότι είναι λάθος να μην έχουμε ανοιχτές, δημόσιες συζητήσεις, έτσι ώστε να διατυπωθούν οι θέσεις”, είπε με νόημα για το debate που είχε ζητήσει με τον κ. Ανδρουλάκη, για να συνεχίσει: “Εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρω δυνάμεις, θα επαναπατρίσω κόσμο. Με αυτή τη παράταξη έχουμε μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν δυνάμεις που θα επιστρέψουν μαζί με νέες δυνάμεις της κοινωνίας”.

“Είναι άτοπο και άκαιρο να μιλάμε για συνεργασίες αυτή τη στιγμή, και είναι λάθος και του συνυποψηφίου μου να μιλάει για κάτι τέτοιο σε περίπτωση που λάβουμε στις εκλογές μεγαλύτερα νούμερα. Εμείς είμαστε διαφορετικοί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και αυτό θα το δείξουμε”, είπε περί συνεργασιών για να προσθέσει:

“Εγώ είχα ζητήσει συνεργασίες για να σωθεί η χώρα και μας πετούσαν πέτρες στο δρόμο με τους άλλους να δημαγωγούν. Έγιναν κυβέρνηση με τη δημαγωγία και τα ψέματα και τελικά εφάρμοσαν σκληρότερα μνημόνια. Είμαι άνθρωπος της συναίνεσης στα μεγάλα προβλήματα αλλά είμαι και αρνητικός απέναντι στις διαδικασίες που υπονομεύουν τα συμφέροντα του λαού”.

Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στο κόμμα σε περίπτωση ήττας του, απάντησε:

“Αν είναι νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης, εγώ θα υπηρετήσω την ενότητα. Η οικογένειά μου έχει υπηρετήσει την παράταξη εδώ και τρεις γενιές. Εγώ έχω πάντα πει ότι η μάχη δίνεται από οποιοδήποτε μετερίζι. Αν η Φώφη Γεννηματά δεν έφευγε από τη ζωή δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Στον πρώτο γύρο το δικό μου αποτέλεσμα ξέρετε δεν ήταν και τόσο αρνητικό αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω πως η υποψηφιότητά μου βοήθησε την όλη διαδικασία”.

Αναφερόμενος στα “περί νοθείας” στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι υπήρξαν καταγγελίες που έφτασαν στην αρμόδια επιτροπή. “Πρέπει να διασφαλίσουμε μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία” τόνισε. Διευκρίνισε δε ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά προειδοποιεί για την διεξαγωγή του β’ γύρου.

Ερωτηθείς για το αν “ευθύνεται” για την ήττα του κ. Λοβέρδου, είπε:

“Καταλαβαίνω τον πόνο του κ. Λοβέρδου, αλλά είμαι σίγουρος πως θα είμαστε μαζί στη παράταξη ως σύντροφοι”.

Για το debate των δύο, απάντησε επίσης: “Δεν έβαλα εγώ δύσκολους όρους. Ζήτησα ώρα για να αναπτύξουμε τις απόψεις μας. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν απάντησε στο αίτημά μου για να αναπτύξουμε τις θέσεις μας με άνεση χρόνου. Ήταν μια ευκαιρία μεγάλη να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για τα μεγάλα θέματα. Εγώ γύρισα όλη τη χώρα και δεν έκανα μονολόγους, έκανα συζητήσεις με τον κόσμο, για την υγεία και κυρίως τη πρωτοβάθμια, την ανάπτυξη, για τη πράσινη μετάβαση, τη τεχνολογική αλλαγή. Αυτά τα θέματα απασχολούν τον κόσμο και δυστυχώς χωρίς debate δεν υπήρξε ουσιαστική παρουσίασή τους. Τα μεγάλα θέματα δεν μπήκαν στο πρώτο debate”.

“Η Κυριακή θα είναι μια γιορτή δημοκρατίας για μια μεγάλη, ισχυρή, δυναμική παράταξη. Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί και θα είμαι εγγυητής αυτής της προσπάθειας προσωπικά”, κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τα παραπάνω έρχονται λίγες ώρες μετά την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ με την οποία ζήτησε διερεύνηση καταγγελιών για τη διαδικασία του πρώτου γύρου, χωρίς ωστόσο, όπως πρόσθεσαν κύκλοι του, να αμφισβητεί το τελικό αποτέλεσμα.

Από τη πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρθηκε πάντως, σχετικά με την επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, πως “ο κ. Παπανδρέου παίζει τα τελευταία του χαρτιά”.

Εκτιμούν δε, ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται “στην τακτική της πόλωσης που έχει επιλέξει ο πρώην πρωθυπουργός”. Παράλληλα τονίζουν με σαφήνεια ότι τα αποτελέσματα που αμφισβητεί σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εγκρίνει η ΕΔΕΚΑΠ η οποία αποτελείται στην πλειοψηφία της από στελέχη προσκείμενα στον ίδιο.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα