Γιώργος στην Αχαΐα, Νίκος στο Ευρωψηφοδέλτιο

Ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου EUROKINISSI

Οι αποφάσεις της Φώφης είναι οριστικές. Μεγάλο ερωτηματικό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας: ο Ευ. Βενιζέλος αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με τον Θαν. Θεοχαρόπουλο. Ερωτηματικό γιατί δεν ανακοινώνεται ακόμα ο Μ. Χρυσοχοΐδης και πληροφορίες για τιμητική θέση στο Επικρατείας για τον Κ. Σημίτη

Στην περιφέρεια Αχαΐας θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, στο ευρωψηφοδέλτιο ο Νίκος Παπανδρέου.

Οι αποφάσεις της Φώφης Γεννηματά είναι οριστικές, ιδίως για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις από την ίδια την Πρόεδρο του κόμματος.

ADVERTISING

Μετά και την συμφωνία με την Εύα Καϊλή να είναι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για το οποίο η Φώφη Γεννηματά κρατά απολύτως κλειστά τα χαρτιά της, κάτι εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να πράττει έως και την προκήρυξη των εκλογών.

Με δεδομένο και με βάση τις έως τώρα δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα εκλέξει μόνο τον επικεφαλής του Επικρατείας ο γρίφος που έχει να λύσει η Πρόεδρος του κόμματος είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ είναι ακόμα άγνωστο το τι θα γίνει με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος πολύ δύσκολα θα εκλεγεί εάν δεν και πάλι επικεφαλής του Επικρατείας. Αναλόγως των απαντήσεων που θα δοθούν για τον επικεφαλής του Επικρατείας ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη είτε με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος, είτε με την ΔΗΜΑΡ. Πολύ περισσότερο που ο Θαν. Θεοχαρόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στην κομματική γραμμή, έστω και αν στην παρούσα φάση συνδέει το ενδεχόμενο με την προκήρυξη εκλογών από τον πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο θέμα να το παίζει …δίπορτο! Είναι επίσης φανερό ότι επικεφαλής στο Επικρατείας θα μπορούσε να είναι είτε ένα νέο πρόσωπο που θα σηματοδοτεί την ανανέωση, είτε πρόσωπο που θα σηματοδοτεί «άνοιγμα» του Κινήματος Αλλαγής, γεγονός που θα διευκολύνει την ηγεσία του κόμματος στους εκλογικούς της σχεδιασμούς. Πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελε σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ερωτηματικό, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι δεν ανακοινώνεται ακόμα η υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ προς μία περιφέρεια της πρώην Β΄ Αθηνών προσανατολίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network