Η απάντηση Παπανδρέου περί επικείμενου πραξικοπήματος

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαψεύδει με ανακοίνωσή του επικείμενο πραξικόπημα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τι αναφέρει για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού , Γιώργου Α. Παπανδρέου", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι "στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό".

Επιπλέον, τονίζεται ότι "οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας".

Ανακοίνωση Παναγιωτόπουλου για το δημοσίευμα

Με αφορμή δημοσίευμα στο "Βήμα της Κυριακής" , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.

Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εφημερίδα "Το Βήμα": Πώς αποφεύχθηκε πραξικόπημα στην Ελλάδα

"Κάνω δημοψήφισμα γιατί φοβάμαι πραξικόπημα"

SHARE:

24Media Network