Η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει στην αναθεώρηση το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει στην αναθεώρηση το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με βάση τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Με βάση την εξέλιξη αυτή το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα έρθει ξανά προς συνταγματική κατοχύρωση τουλάχιστον μετά από μία δεκαετία.

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η συνταγματική αναθεώρηση, μετά και τη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι αν η κυβέρνηση δεν συμπεριλάβει στην πρότασή της κρίσιμες διατάξεις όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τότε θα μείνει μόνη της στην αναθεώρηση, υπονοώντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews24/7, δεν προτίθεται να προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 16, ενώ με δεδομένη την άρνηση τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τυχόν πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Με βάση την εξέλιξη αυτή και εφόσον η συνταγματική αναθεώρηση προχωρήσει το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16 ίσως χρειαστεί και δέκα έτη, μέσω τυχόν επόμενης αναθεώρησης!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα