Η ΝΔ διέγραψε τον Αμανατίδη – Κατεβαίνει “αντάρτης” στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

Η ΝΔ διέγραψε τον Αμανατίδη – Κατεβαίνει “αντάρτης” στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης INTIME NEWS

Ο πρώην βουλευτής διεγράφη μετά την ανακοίνωση πως θα κατέβει κόντρα στον επίσημο υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη.

Στη διαγραφή του πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος δεν επανεξελέγη βουλευτής, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, απέναντι στον επίσημο υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη.

Ως εκ τούτου διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες.

Το πρόβλημα πάντως για τη ΝΔ είναι ότι την υποψηφιότητα Αμανατίδη στηρίζει σημαντικός αριθμός γαλάζιων εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων. Σύμφωνα με το kozan.gr οι Π. Γκατζαβέλη (1η σε ψήφους στην Π.Ε. Κοζάνης), Δ. Σαββόπουλος (1ος σε ψήφους στην Π.Ε. Καστοριάς), Ι. Κιοσσές (1oς σε ψήφους στην Π.Ε. Φλώρινας), Ν. Λυσσαρίδης, Β. Άμπας και Ο. Πουταχίδου, είχαν ενεργό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας Αμανατίδη. Και αυτό καθώς ο κ. Κασαπίδης έχει έρθει σε σύγκρουση και με τοπικά γαλάζια στελέχη.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η ΝΔ είχε ανακοινώσει εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου τη στήριξη της στον εν ενεργεία περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στις 14 Ιουλίου. Επομένως το κυβερνών κόμμα δεν μπορούσε να κάνει πίσω από το χρίσμα, ενώ στην Πειραιώς θεωρούν ότι το “αντάρτικο” Αμανατίδη οφείλεται στη μη επανεκλογή του στη Βουλή.

Στην Πελοπόννησο πάντως η ΝΔ φαίνεται να γλυτώνει ένα άλλο “αντάρτικο” καθώς ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, αφού το γαλάζιο χρίσμα δόθηκε στον σαμαρικό Δημήτρη Πτωχό. Ο κ. Νίκας κατήγγειλε μάλιστα “βασανισμό από το σύστημα Σαμαρά”, αλλά δήλωσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα