Η θέση Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα: Η ΕΕ πρέπει να επιβάλει κυρώσεις

Η θέση Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα: Η ΕΕ πρέπει να επιβάλει κυρώσεις

Από το Μοσχάτο υπενθύμιζαν τις απαντήσεις που είχε δώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ όταν είχε ερωτηθεί για το τι πρέπει να γίνει εάν η Τουρκία συνέχιζε να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως εάν η Τουρκία τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Λευκωσίας, η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, υπενθύμιζαν γαλάζια στελέχη. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει στις 22/5/19 στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, ερωτηθείς εάν ανησυχούσε για την τουρκική προκλητικότητα: "Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο  απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα."

Αλλά και στις 14/5/19 μιλώντας στο ΣKΑΪ ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει: "Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική."

Το γαλάζιο μήνυμα επομένως και προς την κυβέρνηση και προς τις Βρυξέλλες είναι σαφές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τουρκία, Κύπρος, ΑΟΖ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας - Κύπρου θα έχει συνέπειες

Εκλογές 2019: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αποστολάκης

Επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για ανατ. Μεσόγειο και τουρκική προκλητικότητα

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις - Παραλήρημα Ερντογάν: "Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας"

SHARE: