Ηλιόπουλος κατά Στίγκα: Με συνομιλητές του Κασιδιάρη δεν συζητώ

Διαβάζεται σε 3'
Ηλιόπουλος κατά Στίγκα: Με συνομιλητές του Κασιδιάρη δεν συζητώ
ΙΝΤΙΜΕ

Στην παρέμβασή του στη Βουλή για την τροπολογία για τους μετανάστες, ο Νάσος Ηλιόπουλος φρόντισε να μην ανοίξει συζήτηση με τον Βασίλη Στίγκα.

Από την κριτική για την προεκλογική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους μετανάστες, αλλά και από την αντιπαράθεση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα χαρακτηρίστηκε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκίνησε την παρέμβαση του σημειώνοντας ότι φαίνεται να ακούγεται απόλυτα λογικό κάποιοι μετανάστες να εργάζονται νόμιμα και όχι παράνομα. Όμως αναρωτήθηκε γιατί αυτό δεν ακούστηκε προεκλογικά από τη ΝΔ. Και έδωσε την απάντηση αναφέροντας ότι όσες κατηγορίες λαμβάνει από τα δεξιά της η ΝΔ, τις έχει υποστηρίξει η ίδια πρώτη από όλους και πρόσθεσε ότι κάθε κατηγορία εναντίον της την έχει διατυπώσει τα προηγούμενα χρόνια η ίδια.

Σε αυτό το σημείο θύμισε όσα έλεγε ο κ. Βρούτσης στη Βουλή του 2016, τότε που τόνιζε: “Πρόκειται για εθνικό θέμα που προσβάλλει τους χιλιάδες ανέργους και ιδιαίτερα τη νεολαία της χώρας μας. Με την πληρωμή εργοσήμου ουσιαστικά δίνει η κυβέρνηση άδειες παραμονής σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κι άλλες χώρες”.

Έτσι ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι αυτή που έχει θρέψει και χτίσει το φίδι που τώρα δαγκώνει και την ίδια. Πρόσθεσε δε ότι το πρόβλημα είναι ότι το φίδι αυτό δαγκώνει και ανθρώπους που έχουν ζωές, οικογένειες και πρέπει να δουλέψουν με δικαιώματα, όχι όπως στην Μανωλάδα, που για τους πυροβολισμούς εναντίον εργατών μεταναστών διατυπώνονταν από στελέχη της ΝΔ, και συγκεκριμένα από τον νυν υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, εικασίες ότι “στον αέρα έριξαν και τους πήραν τα σκάγια“.

Σε εκείνο το σημείο υπήρξε αντίδραση από τον αρχηγό των Σπαρτιατών Στίγκα με τον οποίο ο Νάσος Ηλιόπουλος αρνήθηκε καν το διάλογο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με συνομιλητές του Ηλία Κασιδιάρη δεν ανοίγει συζητηση.

Ακόμα τόνισε ότι ακούγοντας για νομιμότητα της αγοράς εργασίας, είναι απορίας άξιο πόσο ενδιαφέρει το ζήτημα την κυβέρνηση. Ειδικότερα, σημείωσε ότι αυτές τις μέρες με το εορταστικό ωράριο και την πίεση που βιώνουν οι εμποροϋπάλληλοι, ήρθε διευκρινιστική εγκύκλιος της κυρίας Στρατινακη (κατατέθηκε στα πρακτικά) που λέει ότι δέον είναι να χορηγείται ανάπαυση σε άλλη μέρα της ίδιας εβδομάδας, ενώ ο νόμος προβλέπει ρητά τη χορήγηση άδειας εντός της ίδιας εβδομάδας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς υπενθύμισε ακόμα ότι το δεύτερο σκέλος της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι ειδικά για το 2023 και προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο, είναι δυνατή κατ’ εξαίρεση του νόμου η χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης και την βδομάδα που ακολουθεί την Κυριακή.

Παράλληλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας ότι αποστέλλει εγκύκλιο που προτρέπει τους εργοδότες να παρανομήσουν την ώρα που συζητά για νομιμότητα της αγοράς εργασίας. «Το λιγότερο που οφείλει η κυβέρνηση είναι να ανακαλέσει την εγκύκλιο και να παραιτηθεί η κυρία Στρατινάκη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είναι τουλάχιστον ντροπή να λέτε σε ανθρώπους ότι θα δουλέψετε 7ημερο και αν κάποιος εργαζόμενος πάθει ανακοπή και γίνουν 175 τα εργατικά ατυχήματα, θα έχουμε τον κύριο Χρυσοχοΐδη εκ μέρους του υπουργείου Υγείας να περηφανεύεται για το νέο πλαίσιο στα εγκεφαλικά».

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το πνεύμα της σχετικής εγκυκλίου αποδεικνύει ποια είναι η πολιτική της ΝΔ για τη νομιμότητα της εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα