Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης
Eurokinissi

H κατάθεση Βαρουφάκη υπέρ του Τζουλιάν Ασάνζ. Η υπόθεση αφορά εταιρία που φέρεται να προσλήφθηκε από τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να παρακολουθεί τις συνδιαλέξεις του φυλακισμένου ακτιβιστή.

Ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της εταιρίας UC Global που εγκαλείται για τις παρακολουθήσεις εναντίον του ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, καταθέτει σήμερα ο γραμματέας του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που διεξάγουν οι αρχές της Ισπανίας.

Η κατάθεσή του στις ισπανικές αρχές θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης από την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό σήμερα στη 13.00 μετά το μεσημέρι ο Γιανης Βαρουφάκης θα παραβρεθεί Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί με τον προβλεπόμενο τρόπο η διαδικασία της κατάθεσης μάρτυρα.

Προσωπική φιλία υπάρχει ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Τζούλιαν Ασάνζ. Ο τελευταίος άλλωστε υπήρξε και συνιδρυτής του Diem 25

Η υπόθεση αφορά την δράση της εταιρίας και την παρακολούθηση συνδιαλέξεων του Τζούλιαν Ασανζ όσο παρέμενε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Η παρακολούθηση φέρεται να έγινε με εντολή των αμερικανικών αρχών με τις οποίες η εν λόγω εταιρία είχε συμβόλαιο

Η UC Global, κατηγορείται για παράνομη βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση των ιδιωτικών συναντήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Τζούλιαν Ασάνζ, κρυφή λήψη φωτοτυπιών του διαβατηρίου του, όπως και των περιεχόμενων του κινητού του. Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Βαρουφάκης συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Το Μέρα 25 θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της δίκης επισημαίνοντας πως «έχει τεράστια σημασία ότι μια Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή κινείται εναντίον των διωκτών του Julian Assange σε μια περίοδο που ο ίδιος αργοσβήνει στο Βρετανικό Γκουαντάναμο (στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας του Belmarsh όπου για 23 ώρες το 24ωρο βρίσκεται σε απάνθρωπη απομόνωση). Για ποιο έγκλημα; Μόνο και μόνο επειδή πληροφόρησε τους πολίτες της Δύσης για τα εγκλήματα των κυβερνήσεών τους που γίνονταν πίσω από την πλάτη τους αλλά πάντα στο όνομά τους». Μάλιστα σημειώνει πως «καλούμε όλες και όλους να ενώσουν τις φωνές μας απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του Τζούλιαν Ασάνζ»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα