Κακλαμάνης: Ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασής μου – Δεν με ενημέρωσαν

Κακλαμάνης: Ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασής μου – Δεν με ενημέρωσαν
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θα κατέχει τη θέση του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής, με τον βουλευτή της ΝΔ να αναφέρει ότι δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από το κόμμα σχετικά με τον λόγο της αντικατάστασής του.

Σαφείς αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, η οποία ήταν η τελευταία του στο προεδρείο μετά από 8 χρόνια, δήλωσε αρχικά ότι δεν γνωρίζει τον λόγο που δεν επιλέχθηκε για την ίδια θέση, καθώς και ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση.

«Στο προεδρείο της Βουλής έκλεισα 8 χρόνια, νομίζω ότι όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω βέβαια τον λόγο που δεν μου προτάθηκε από το κόμμα μου, μάλλον από τον πρόεδρο του κόμματος. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι φεύγω επίσης γεμάτος γιατί στην τελευταία εκλογή μου κατέγραψα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής Βουλής. Για πρώτη φορά υποψήφιος πήρε το 100% των ψήφων των βουλευτών. Ψήφισαν 297 και πήρα 297 “ναι”. Χθες ήμουν πράγματι συγκινημένος γιατί όταν βλέπεις 300 συναδέλφους να σηκώνονται όρθιοι και να σε χειροκροτούν, αυτό είναι η καταξίωσή σου μέσα στο Κοινοβούλιο. Η ζωή συνεχίζεται, η κοινοβουλευτική θητεία αυτής της Βουλής μόλις άρχισε» είπε αρχικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται πικρία που δεν του έγινε η πρόταση από τη, ΝΔ απάντησε αρνητικά. «Δεν μου αφήνει καμία πικρία αυτό. Απλά αν θέλετε, ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασης. Δεν εκρίθη σκόπιμο να με ενημερώσουν, οκ, εντάξει… Πάμε παρακάτω. Εγώ είμαι σαν τους δρομείς, ο δρομέας αν κοιτάξει πίσω του χάνει το νήμα και δεν τερματίζει πρώτος. Εγώ δεν κοιτάω ποτέ πίσω. Κοιτάω πάντα μπροστά» ήταν το σχόλιό του.

«Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών και προγνώσεων, θέλω να ελπίζω ότι παρά την διαφορετικότητα του καθενός, παρά το ακραίο κάποιων κομμάτων, ότι χρονικά θα υπάρχει δυσκολία. Παραδείγματος χάριν αύριο με τις προγραμματικές, αλλιώς είναι να μιλούν 5 αρχηγοί κομμάτων και άλλο 8. Εγώ θέλω να σας υπενθυμίσω ότι προήδρευα στην Βουλή όταν ήταν μέσα η Χρυσή Αυγή. Μία φορά χρειάστηκε να κάνω πολύ χοντρή κόντρα με τον κ. Κασιδιάρη, σχεδόν τον κατέβασα από το βήμα. Φοβάμαι ότι, αν αυτά που διαβάσαμε στις ιστοσελίδες τους ως απόψεις, μεταφερθούν και ακούγονται από το βήμα της Βουλής, εκεί θα υπάρξουν θέματα» πρόσθεσε.

«Αφήνω τους Σπαρτιάτες, που δεν τους ξέρει και κανείς, απέναντι θα είμαστε ούτως ή άλλως ιδεολογικά, αλλά πχ διαβάζω στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ, που είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας αλλά έχουν τον φανατισμό τους με αυτό που ονομάζουν πίστη, πως ο οροθετικός ασθενής επειδή αμάρτησε η πολιτεία δεν πρέπει να του δώσει φάρμακα και να πεθάνει. Δεν ήθελα να διαβάσω άλλο» συμπλήρωσε.

«Αν ήμουν στο προεδρείο και άκουγα τέτοια πράγματα, θα έπαιρνα την πρωτοβουλία και θα τα διέγραφα χωρίς να ρωτήσω την γνώμη τους. Τουλάχιστον να μην αποτυπωθούν στο χαρτί των πρακτικών. Θα είναι λίγο προβληματική Βουλή, έλεγα κάνοντας πλάκα ότι ευτυχώς που δεν ζει ο Δημήτρης Ψαθάς γιατί αν ζούσε και παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις αυτής της Βουλής, θα έγραφε χρονογράφημα μεγαλύτερης επιτυχίας από αυτό της “Μαντάμ Σουσού”. Μακάρι να διαψευστώ» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα