Κακλαμάνης: Να πάει ο Τσίπρας σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή

Κακλαμάνης: Να πάει ο Τσίπρας σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή
Ο Νικήτας Κακλαμάνης eurokinissi

Κατά της πρότασης μομφής σε αυτή την φάση τάχθηκε μέσω του News 24/7 στους 88,6 ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος Βουλής.

“Προσωπική μου άποψη ότι σε αυτή την φάση θεωρώ πως θα ήταν λάθος να στερήσουμε από σας τους δημοσιογράφους τις παλινωδίες Καμμένου και τις διαρροές Μαξίμου, με τον κόσμο να γελά για αυτή την κυβέρνηση και να δώσουμε αφορμή για συσπείρωση”, δήλωσε χαρακτηριστικά στον News 24/7 στους 88,6 ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται ποτέ.

“Τυπικά δεν χρειάζεται 151 ψήφους η Συμφωνία των Πρεσπών. Πολιτικά, δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στην κυβέρνηση”, συνέχισε και σημείωσε ότι εάν ο Τσίπρας πιστεύει πως όσοι υπερψηφίσουν τη Συμφωνία θα δώσουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τότε έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί και να το πει πριν την ψηφοφορία.

“Το σωστό θα ήταν να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν τη Συμφωνία, αλλά αυτό είναι έξω από τη νοοτροπία και τη σκέψη ανθρώπων που θέλουν να παρατείνουν τον χρόνο παραμονής τους στην καρέκλα της εξουσίας”, δήλωσε και ανέφερε ότι στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να μείνει μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά εκτίμησε ότι ο στόχος αυτός είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

“Μην πάρετε όρκο πως ότι πει αύριο ο Καμμένος θα το κάνει. Ό,τι αποφασίσει πάντως θα είναι σε συμφωνία με τον Τσίπρα”, σχολίασε σχετικά με την επικείμενη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων και την αυριανή συνεδρίαση των ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά το Ποτάμι, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

“Μην παίρνετε όρκο ότι πλην του Δανέλλη οι υπόλοποι τρεις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα είναι κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ. Όποιος βουλευτής και όποιο κόμμα στηρίξει τη Συμφωνία δεν μπορεί να βασιστεί σε καμία συνεργασία προεκλογικά με τη ΝΔ και σε μεγάλο βαθμό και μετεκλογικά. Στρατηγικό λάθος να υπερψηφίσουν στο Ποτάμι τη Συμφωνία. Θα είναι σαν να υπογράφουν τη μη είσοδό τους στη Βουλή”.

Σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως όσοι ευελπιστούν ότι η ΝΔ δεν θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ, μπορεί να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. “Όλα στην ώρα τους. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο Πρόεδρος του κόμματος”, δήλωσε, ενώ για το κόμμα Αντώναρου είπε: “Δεν είναι υπό τις ευλογίες του Καραμανλή. Το ακριβώς αντίθετο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα