Καλογρίτσας: Αισθάνθηκε αδιαθεσία, τον εξέτασε ο Πολάκης – Διακοπή στην κατάθεση

Καλογρίτσας: Αισθάνθηκε αδιαθεσία, τον εξέτασε ο Πολάκης – Διακοπή στην κατάθεση
Χρήστος Καλογρίτσας. Eurokinissi

Αδιαθεσία επικαλέστηκε ο βασικός μάρτυρας εναντίον του Νίκου Παππά. Δεν φαίνεται να συνάδουν με όσα καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας τα στοιχεία της Τράπεζας Αττικής.

Εντάσεις αλλά και διαφορές ισχυρισμών και εγγράφων καταγράφονται σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που καταθέτει ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, δηλαδή ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Η κατάθεση Καλογρίτσα διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι όταν ο μάρτυρας δήλωσε ότι νοιώθει αδιαθεσία. Μάλιστα πρώτος φέρεται ότι έσπευσε να τον εξετάσει με την ιδιότητα του γιατρού ο βουλευτής και μέλος της επιτροπής Παύλος Πολάκης. Θυμίζουμε ότι η προανακριτική αφορά την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, επανέλαβε στην επιτροπή τον ισχυρισμό που καταγράφεται και στην δικογραφία με βάση την οποία έχει συσταθεί. Υποστήριξε ότι του προτάθηκε το 2016 να είναι «μπροστινός» για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα στήριζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται να δήλωσε πως «το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας»». Επίσης αναφέρθηκε και σε συνάντηση με την εταιρία CCC στο Πόρτο Χέλι. Σημείωσε ότι «στο Πορτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο Πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω. Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρεία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες».

Πάντως σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην επιτροπή από τον γιό του Χρήστου Καλογρίτσα Βλαδίμηρο, ο οποίος και υπογράφει στην αίτηση για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας το 2016 η πλευρά Καλογρίτσα φέρεται να έχει διαθέσιμο ποσό της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ πριν τις συναντήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Χρήστος Καλογρίτσας. Πρόκειται για τις εγγυητικές επιστολές τις Τράπεζας Αττικής. Αυτές δείχνουν ότι την 1η Ιουλίου 2016 έγινε μεταφορά ποσού ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ και κατάθεση μετρητών ύψους 4,3 εκατομυρίων Ευρώ που στο σύνολό τους καταλήγουν στο ποσό των 8 εκατομμυριων ευρώ.

Στην προανακριτική επιτροπή δεν έλειψαν όπως προαναφέραμε οι εντάσεις. Τόσο ο Παύλος Πολλάκης όσο και η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκαν στους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα που φέρεται να δήλωσε ότι «είμαι αριστερός». Ο Παύλος Πολλάκης αντέτεινε: «Έχεις καταλάβει με αυτα που λες σημερα εδω οτι κρατας φανάρι στη Νέα Δημοκρατία και τον Πλευρη». Η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε απευθυνόμενη προς τον μάρτυρα πως «παριστάνετε τον εργολλαβο των δήθεν αριστερών σας πεποιθήσεων. Η μόνη σας έννοια είναι να κρατήσετε τα 3 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ που δανείστηκε από την CCC) και εμπλέκετε ολόκληρη παράταξη». Συνέχισε λέγοτνας «τι ζητάς από την κυβέρνηση για να καταθέσεις όλα αυτά τα ευφάνταστα που σκαρφίστηκες με καθυστέρηση 4 ετών? Δεν ντρέπεσαι να λες ότι ανήκεις στην αριστερά και να εμπορεύεσαι τις σχέσεις σου με αυτήν για να μην επιστρέψεις τα 3εκατομμύρια;»

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πήγες του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για ΝΑ ΜΗΝ ολοκληρώσει την επανάληψη όσων είχε αναφέρει στη διάτρητη έγκλησή του». Τονίζουν επίσης ότι «η ξαφνική του αδιαθεσία δεν μπορεί να καλύψει την ύπαρξη εγγυητικής επιστολής, που δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016. Δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα». Επίσης σημειώνεται ότι ο μάρτυρας «αναδιπλώθηκε στο θέμα των sms» που φέρεται να δήλωσε ότι διαθέτει ως επικοινωνία του ίδιου με τον Ν.Παππα. Επισημαίνεται πως «ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε αυτά, στη συνέχεια είπε ότι δεν θα τα καταθέσει».

Σημειώνεται πως «η Ν.Δ. ευθύνεται πλήρως για την κατάντια και τον συνεχή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» ενώ σχολιάζεται πως «σε ένα πράγμα συμφωνούμε, πάντως, με τον κ. Καλογρίτσα: Αυτή η επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα