Καμίνης: Θα το πάω μέχρι τέλους. Δεν κρίνονται όλα από την αποχώρηση Βενιζέλου

Καμίνης: Θα το πάω μέχρι τέλους. Δεν κρίνονται όλα από την αποχώρηση Βενιζέλου
Ευάγγελος Βενιζέλος - Γιώργος Καμίνης Eurokinissi

"Πιστεύω πως θα πάμε πιο πάνω από το ποσοστό των Ευρωεκλογών. Δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, το πολιτικό κλίμα είναι πολύ πιο σύνθετο" αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας.

Ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, στον απόηχο της ρήξης Φώφης Γεννηματά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε σε μια απόφαση που δεν περίμενε κανείς, να μη θέσει τον πρώην υπουργό ως επικεφαλής, επιλέγοντας αντ’ αυτού τον κ. Καμίνη. Ακολούθως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα διαφωνώντας με τη στρατηγική επιλογή της κ. Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωνε μεταξύ άλλων: “Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας”.

Την ώρα λοιπόν που και από τη ΝΔ ανακοινώνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση προσχώρησης του κ. Βενιζέλου στη ΝΔ, ο κ. Καμίνης τοποθετείται μέσω ΣΚΑΙ κάνοντας λόγο για μια “ευχάριστη έκπληξη” σε ο,τι αφορά την επιλογή της κ. Γεννηματά για το πρόσωπό του.

Ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για μια εξέλιξη που “δεν περίμενε”, λέει: “Η τιμητική αυτή θέση σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Ήταν μέριμνά μου αυτό τον καιρό οι ευρωεκλογές”, ενώ σχολιάζει για τον κ. Βενιζέλο και την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα: 

“Κάθε στέλεχος που επιλέγει να μη συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη είναι κάτι που μας αφορά. Δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές. Είναι τέτοια η θέση αυτή που θα το πάω ως τέλος, έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να καλέσουμε τον κόσμο. Οι άνθρωποι που έφυγαν από εμάς και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωποι με αριστερή νοοτροπία τους οποίους πρέπει να φέρουμε πίσω σε ένα κόμμα κεντροαριστερών σοσιαλιστικών αρχών. Ο κ. Βενιζέλος έχει μια μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ. Σε αντιπολιτευτικές στιγμές πήγε με τον αντίπαλο αλλά αυτό δε σημαίνει πως ταυτίζεσαι με τον αντίπαλο. Στη συνεργασία με τη ΝΔ υπήρχαν θετικά αλλά έγιναν και σφάλματα. Στην προεκλογική μου εκστρατεία άλλωστε ανέδειξα όλα τα διαχρονικά κέρδη του ΠΑΣΟΚ”.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αναφέρει:

“To KINAΛ πέτυχε κάτι θετικό. Ηττήθηκε η ακροδεξιά που διεκδικούσε την τρίτη θέση. Η ΧΑ δεν θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης”.

Για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά:

“Το ζητούμενο είναι ο χώρος μας, πάμε να κυριαρχήσουμε στο δικό μας χώρο. Ήμουν εννέα χρόνια δήμαρχος Αθήνας, δεν συνεργάστηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογικά έκλεισα το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπε κανείς πως εμείς θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε μια αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα. Είναι πιθανό ο λαός να μας αναθέσει μια διερευνητική εντολή, το πώς θα τη διαχειριστούμε έχει να κάνει με τη δυναμική μας, με το ποσοστό και την εντολή. Πιστεύω πως θα πάμε πιο πάνω από το ποσοστό των Ευρωεκλογών. Δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, το πολιτικό κλίμα είναι πολύ πιο σύνθετο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα