Καμμένος για φωτιές: Προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα που θυμίζει 2007

Καμμένος για φωτιές: Προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα που θυμίζει 2007

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας βγάζει τον στρατό στα βουνά και στις δασικές περιοχές για να περιπολούν για τις πυρκαγιές

Εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη πυρκαγιών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Με δηλώσεις του λίγο πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε πως επιστρατεύονται όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν στην κατάσβεση και να μεριμνήσουν για την ασφάλεια τους σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

Ζήτησε επίσης την καταγγελία περιστατικών εμπρησμών.

"Βλέπουμε πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε πιθανότατα εμπρησμούς και προσπάθεια ενός κλίματος που θυμίζει το 2007. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή να περιπολούν σε όλα τα βουνά για να αποφύγουμε τα ίδια φαινόμενα. Ζητώ από τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και της πρόληψης και να καταγγέλλουν όλα τα συμβάντα που αντιλαμβάνονται", είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο Πεντάγωνο για τα ανοιχτά μέτωπα, ενώ, ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έφθασε στη Νεάπολη και περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτείνεται το πύρινο μέτωπο, συντονίζοντας κι αυτός από την πλευρά του το έργο, όχι μόνο της κατάσβεσης, αλλά και της συνδρομής στους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «προέχει η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών με πρώτη την Πυροσβεστική ώστε να προστατευθούν οι πολίτες. Σε αυτόν τον τομέα ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή ήταν καθοριστικός, παρά το μέγεθος και την ένταση της πυρκαγιάς». Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι εκκενώθηκαν εγκαίρως τα χωριά, το γηροκομείο, οι κατασκηνώσεις και το Κέντρο Υγείας και ότι σώθηκαν πολίτες. «Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την αποκατάσταση κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπως το δίκτυο της ΔΕΗ, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Ο υπουργός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει κοπάσει το μέτωπο, αλλά απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση, γιατί η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη και θα συνεχισθε».

Ο Γ.Γρ. Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ο συντονισμός έχει αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο άνεμος βοηθά και δουλεύουμε την αποκατάσταση ζημιών και στόχος μας είναι να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι».

Οι βουλευτές του Νομού Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Θανάσης Δαβάκης (Ν.Δ.) που βρίσκονται από το πρωί στην περιοχή, τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δόθηκε μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Είμαστε σε εγρήγορση και οι υπηρεσίες προσπαθούν να συνδράμουν τους πολίτες που επλήγησαν από τη φωτιά και να αποκατασταθούν οι βλάβες με πρώτη την ηλεκτροδότηση».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη την τελευταία ώρα και δίνεται από τις δυνάμεις κατάσβεσης μεγάλη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά στον Υμηττό, Φωτιά
SHARE:

24Media Network