Καραμανλής: Το έγγραφο που αποδεικνύει τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τα λεωφορεία 

Καραμανλής: Το έγγραφο που αποδεικνύει τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τα λεωφορεία 
Ο Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ ακύρωσε το διαγωνισμό για 750 λεωφορεία τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, παραπέμποντας στην απόφαση της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

“Η παραπλάνηση και τα fake news έχουν και ένα όριο” τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε ανάρτηση του με αφορμή τον ισχυρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια 750 λεωφορείων

“Για να τελειωνουμε με την καραμέλα της δήθεν  ακύρωσης από την κυβέρνηση διαγωνισμού για αγορά 750 λεωφορείων, η ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών έβγαλε απόφαση στις 2 Αυγούστου 2019” αναφέρει ο κ. Καραμανλής παραθέτοντας για του λόγου το αληθές το σχετικό λινκ.

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι: “Αυτή η απόφαση έκρινε πως ο διαγωνισμός Σπίρτζη πρέπει να ακυρωθεί στο σύνολό του.

Γιατί;

  1. παραβίαζε ευθέως διατάξεις εθνικής και ευρωπαϊκης νομοθεσίας
  2. περιελάμβανε δυσανάλογες και υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές
  3. ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού
  4. δημιουργούσε ερωτηματικά ως προς την χρηματοδότηση της διακήρυξης

Και καταλήγει: “Ας τελειώνουμε με τα ψέματα.”

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισήμαιναν ειδικότερα ότι:

Η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), μια ανεξάρτητη αρχή που ιδρύθηκε το 2016 με αρμοδιότητα την επίλυση διαφορών που προηγούνται της σύναψης μεγάλων δημοσίων συμβάσεων, εξέδωσε στις 2 Αυγούστου 2019 δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αποφάσεις.

Το θέμα και των 2 αποφάσεων αφορούσε στην προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων, διαφορετικών τεχνολογιών, συνολικής δαπάνης 461 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνέχεια της προκήρυξης που εξέδωσε η παρελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου [24/5/2019].

Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις, η συγκεκριμένη διακήρυξη παραβίαζε ευθέως τόσο διατάξεις της εθνικής, όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, περιλάμβανε δυσανάλογες και υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές, ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ δημιουργούνταν πολλά ερωτηματικά ως προς χρηματοδότηση της διακήρυξης.

Συνεπεία όλων αυτών, η Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε ότι ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο κ. Σπίρτζης θα πρέπει να ακυρωθεί στο σύνολό του.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα