Μαξίμου για Μητσοτάκη: Ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα δανικά συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Μαξίμου για Μητσοτάκη: Ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα δανικά συνθήματα της Χρυσής Αυγής
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τις νέες εξελίξεις στη συμφωνία των Πρεσπών και γιατί στρέφουν τα βέλη τους σε Μητσοτάκη και Γεννηματά. Η απάντηση Μητσοτάκη και η εκ νέου απάντηση του Μαξίμου σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ "θα πέσει και στο τελευταίο σκαλί της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό".

Με αφορμή τις τροπολογίες που κατέθεσαν στη βουλή της ΠΓΔΜ Αλβανοί βουλευτές για τα περί εθνότητας και υπηκοότητας στη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές σημείωναν τα εξής: “Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη.

Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!”

ΝΔ: Το κακό έχει γίνει, δεν εξωραΐζεται η συμφωνία των Πρεσπών

Απάντηση στις κυβερνητικές πηγές που επικαλουνται την τροπολογία της αλβανικής μειονότητας της ΠΓΔΜ ως επιχείρημα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών δίνει η Νέα Δημοκρατία.

«Οι πηγές του Μαξίμου στέρεψαν από ιδέες και καταφεύγουν ακόμη και στην αλβανική μειονότητα των Σκοπίων για να εξωραΐσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ας ρίξουν μια ματιά στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36 το οποίο αναφέρεται ακόμη και σε “μακεδονικό” κράτος», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα συνθήματα. Και αυτά δανεικά από τη Χρυσή Αυγή

Άμεση η απάντηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης “αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Μητσοτάκης, αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό.

Η προοπτική να διευκρινίζει το ίδιο το νέο Σύνταγμα της πΓΔΜ αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν ορίζει εθνότητα αλλά υπηκοότητα για τους πολίτες της, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ακύρωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, μετά τη μη περικοπή στις συντάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα συνθήματα. Και αυτά δανεικά από τη Χρυσή Αυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα