Να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέτρεψε εμμέσως τη ΝΔ ο Ν. Βούτσης

Να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέτρεψε εμμέσως τη ΝΔ ο Ν. Βούτσης
Ο Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς την ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του απαντώντας στην κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, με αφορμή το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς την ΝΔ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απαντώντας στην κριτική που του γίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, με αφορμή το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών» παρατηρώντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις σχετικές διαρροές κύκλων της ΝΔ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι το Σύνταγμα προβλέπει μια «σαφή διαδικασία» σε περίπτωση που υπάρχουν «ενστάσεις κι αντιρρήσεις» για τους χειρισμούς του προέδρου της Βουλής υπονοώντας ουσιαστικά την δυνατότητα κατάθεσης πρότασης μομφής.

«Αν υπάρχει διάθεση, μπορεί άνετα να κινήσει τις διαδικασίες» πρόσθεσε αναφερόμενος στην ΝΔ και σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει πάντα προσπαθήσει να εμποδίσει τις «τεχνητές εντάσεις» μεταξύ των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του προέδρου της ΝΔ για τον Προϋπολογισμό σημειώθηκε επεισόδιο με τον Ν. Βούτση λόγω της παρατήρησης που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής στον Κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τον διέκοψε.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Ν. Βούτση ότι λειτουργεί ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Κύκλοι της ΝΔ σχολίασαν το επεισόδιο καταλογίζοντας στον Ν. Βούτση σειρά μεροληπτικών αποφάσεων και κινήσεων εις βάρος των δικαιωμάτων της ΝΔ ως αντιπολίτευσης για κοινοβουλευτικό έλεγχο της κυβέρνησης.

Πηγές ΝΔ: Να μην ξύνεται ο κ.Βουτσης στη γκλίτσα του τσοπάνη

“Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο Κ.Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε”, απαντούσαν πηγές της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα