Κατρίνης: “Αυτή είναι η θωρακισμένη ελληνική οικονομία;”

Κατρίνης: “Αυτή είναι η θωρακισμένη ελληνική οικονομία;”
Ο Μιχάλης Κατρίνης eurokinissi

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

«Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κυμάνθηκε στο 5% τον Δεκέμβριο, ενώ στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί πάνω από το 5% το ίδιο διάστημα, καταρρίπτοντας το επιχείρημα της @govgr περί «καλύτερης κατάστασης στη χώρα» σημειώνει ο βουλευτής Ηλίας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης με ανάρτησή του στο twitter.

Όπως αναφέρει, «η έλλειψη ρευστότητας πνίγει την αγορά, με την ανοχή της κυβέρνησης» και συνεχίζει: «Η καθαρή πιστωτική επέκταση από τις τράπεζες το 2021, για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, ήταν μικρότερη από 2 δις ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.».

Παράλληλα, σημειώνει πως «εκτινάχθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 1,51%, με τα spreads να βρίσκονται στις 159 μ.β., ενώ τα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης κρατήθηκαν». «Αυτή είναι η «θωρακισμένη» ελληνική #οικονομία;» διερωτάται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Αύξηση 30% του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου το 2021 και αυξημένες εισαγωγές που θα ενταθούν λόγω και των επιλογών για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Μαζί με το πρωτογενές έλλειμμα, συνιστούν τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως πάλι με #ΝΔ το 2007-2009.» σημειώνει στο τέλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα