Κατρούγκαλος για Κυπριακό: Ταύτιση απόψεων Αθήνας - Λευκωσίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ σημειώνει την ανάγκη καλής προετοιμασίας πριν την επανέναρξη του διαλόγου ώστε να υπάρχουν καλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα - Η πρόοδος στο Κραν Μοντανά και οι σκέψεις της κα.Λουτ.

«Έχουμε ταύτιση απόψεων με την Κυπριακή Δημοκρατία στο Κυπριακό», υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη για μια πολύ καλή προετοιμασία, πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών για να υπάρχουν, «οι καλύτερες δυνατές πιθανότητες για κάτι καλό», όπως είπε.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η Αθήνα περιμένει να δει τις σκέψεις της (απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ) κ. Λουτ. «Η έμφαση της δικής μας πλευράς, της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι στην ανάγκη να αναδειχθεί ο ρόλος του Κυπριακού ως θέματος διεθνούς δικαίου, και φυσικά να αποτυπωθεί η πρόοδος που υπήρχε στο Κραν Μοντανά όσον αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα των εγγυήσεων και της μη παρουσίας των ξένων στρατευμάτων», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
SHARE: