ΚΙΝΑΛ: 7 προτάσεις για άνοιγμα σχολείων με ασφάλεια

Κίνημα Αλλαγής.
Κίνημα Αλλαγής. EUROKINISSI

Ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια για όλους ζητά το Κίνημα Αλλαγής και παραθέτει 7 προτάσεις προς αυτή την κατέύθυνση.

"Απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακροβατεί μεταξύ της λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και το πολιτικό κόστος, η θέση μας είναι σταθερή: ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

"Σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα. Αφουγκραζόμαστε όμως και τις επιφυλάξεις μελών της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να επαναξιολογηθούν" προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Κίνημα  Αλλαγής προτείνει:

  1. Να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των κρουσμάτων (50% των μαθητών), που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα, με την αναγκαία αλλαγή των πρωτοκόλλων.
  2. Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  3. Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση
  4. Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  5. Να αναληφθούν από τα αρμόδια Υπουργεία πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  6. Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης, όπως φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κλπ
  7. Να δίνονται στοιχεία καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.

"Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Σχολεία
SHARE:

24Media Network