ΚΙΝΑΛ: Προσχηματικός ο διαγωνισμός της πλατφόρμας εμβολιασμών

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -Ξεκίνησε σήμερα 8 Ιανουαρίου 2021 ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία της Αργολίδας για το νέο κορωνοϊό Covid-19. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στις επόμενες μέρες θα εμβολιαστούν 145 άτομα στο νοσοκομείο Άργους και 115 στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Στο νοσοκομείο του Άργους εμβολιάστηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη. (Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
EUROKINISSI

"Να μην χρησιμοποιείται η πανδημία ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας" ζητεί από την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την πλατφόρμα των εμβολιασμών.

To Kίνημα Αλλαγής διατυπώνει σοβαρά ερωτήματα για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Κάνει μάλιστα λόγο για «προσχηματικό διαγωνισμό».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος ζητούνται εξηγήσεις κι απαντήσεις σχετικά «με τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα. Με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ», όπως αναφέρει συγκεκριμένα και προσθέτει: «με προθεσμία υποβολής προσφορών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί! Αλλά σήμερα, πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα!»

Επίσης, υποστηρίζει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και προσπάθεια να διαμορφωθεί η εικόνα ενός προσχηματικού διαγωνισμού, ενω η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν, με επαρκείς προθεσμίες. Το ΚΙΝΑΛ ζητά από την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιείται η πανδημία ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και εξυπηρέτησης εκλεκτών της.

«Επειδή αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται ανάλογες μεθοδεύσεις, απαιτούμε άμεσα απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Και θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network