Κίνημα Αλλαγής για σχολεία: "Η κυβέρνηση τα αφήνει απροστάτευτα"

Δημοτικό σχολείο.
Δημοτικό σχολείο. EUROKINISSI

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της κυβέρνησης από τον Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Επίθεση στην κυβέρνηση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων εξαπέλυσε ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως "η κυβέρνηση αφήνει και φέτος τα σχολεία απροστάτευτα", καθώς "δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή λειτουργία τους". Μάλιστα, το Κίνημα Αλλαγής στηλιτεύει την επιλογή της κυβέρνησης να μην δημιουργήσει μικρότερες τάξεις, καθώς και για την προϋπόθεση "της μισής τάξης" που θα οδηγεί σε κλείσιμο τμήματος, όπου κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο όταν τα κρούσματα θα αφορούν στην "απόλυτη πλειοψηφία".

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Και εφέτος η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει τα σχολεία απροστάτευτα. Δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή λειτουργία τους. Με προχειρότητα κινείται στις ήδη πλήρως αποτυχημένες πολιτικές της. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε χρόνο με κλειστά σχολεία και με τους μαθητές σε εγκατάλειψη...

Πάλι θα έχουμε συνωστισμό στις τάξεις με 20 - 30 μαθητές. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αραίωση των μαθητών. Και ενώ μερικούς μήνες πριν αρκούσε ακόμα και ένα κρούσμα για να κλείσει ένα τμήμα, τώρα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία. Όταν θα έχουν κολλήσει δηλαδή μαζικά οι μαθητές τον κορονοϊό και θα τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους!

Οι εμβολιασμοί των μαθητών δεν έχουν προχωρήσει. Και ενώ οι εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι αρκετά απαισιόδοξες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, σε μακάρια αυταρέσκεια.

Υπάρχει μείζον εκπαιδευτικό πρόβλημα, που δεν απασχολεί την κ. Κεραμέως. Ένα σοβαρό μαθησιακό κενό, που γίνεται πλέον μορφωτικό έλλειμμα! Είναι Υπουργός που συνδέεται με την θεσμική υποεκπαίδευση των μαθητών - και για την οποία δεν έχει πάρει ΚΑΝΕΝΑ σχετικό μέτρο αντιμετώπισής της!

Ως προς τι η σιωπή, για το τι έχει συμβεί στην εκπαίδευση;

Ένας μαθητής της Γ΄ Δημοτικού ή της Γ΄ Γυμνασίου, για παράδειγμα, που τον Μάρτιο του 2020 ήταν στις Α΄ τάξεις τους, ποια εφόδια έχουν σήμερα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, όταν για ενάμιση χρόνο ήταν εκτός ουσιαστικής διδασκαλίας; Έχει γίνει σχεδιασμός για την αποτύπωση των κενών που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε τάξη; Έχει γίνει σχεδιασμός για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά αυτά;

Επιτέλους, να σταματήσουν οι πειραματισμοί. Να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στην παιδεία. Να γίνει μαζικός εμβολιασμός των μαθητών.

Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα (μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, έγκυρα τεστ από τον ΕΟΔΥ, σχετικό ιατρικό υλικό στα σχολεία, συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση κλπ).

Να διαμορφωθεί ΤΩΡΑ πρόγραμμα αναπλήρωσης του μαθησιακού κενού των μαθητών για τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Σχολεία με ασφαλή προστασία και με ουσιαστική λειτουργία"

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Σχολεία
SHARE:

24Media Network