Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία
Κίνημα Αλλαγής. Eurokinissi

Το Κίνημα Αλλαγής άσκησε για άλλη μία φορά οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η διάχείρη της πανδημίας από την κυβέρνηση βρέθηκε στο στόχαστρο της οξείας κριτικής του Κινήματος Αλλαγής. «Μέσα σε 4 ημέρες τα κρούσματα από την πανδημία έφτασαν τις 10.000. Παρά το ότι έχουμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα στην Ευρώπη. Πληρώνουν οι πολίτες τη λάθος πολιτική και το lockdown ακορντεόν», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ, ενώ για το ΕΣΥ υποτηρίζει πως δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και τώρα δημιουργούνται λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

«Οι δωρεές κάλυψαν ανάγκες, αλλιώς θα βιώναμε τραγωδίες. Κατάφεραν ακόμη με τις παρεμβάσεις τους να διχάσουν τους ειδικούς επιστήμονες και να ομολογούνται λάθη, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Εξήγγειλαν, μετά από την πίεσή μας, την ένταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στο σύστημα. Με μεγάλη καθυστέρηση, όταν φθάσαμε στο μη περαιτέρω», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, με τόση μεγάλη πίεση η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα έπρεπε να είναι ουσιαστική και όχι μόνο επικουρική. «Αλλά αυτό δεν το επιτρέπουν οι ιδεοληπτικές εμμονές και τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ. Κυβέρνηση αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να προστατεύσει τους πολίτες», τονίζει το ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει: «Επιμένει στην ίδια πολιτική χωρίς αποτελέσματα. Επιβάλλεται να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της, όπως εδώ κι έναν μήνα έχουμε ζητήσει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα