ΚΝΕ για Ομπάμα: Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα

ΚΝΕ για Ομπάμα: Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα

"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" το μήνυμα της ΚΝΕ για την έλευση Ομπάμα στην Αθήνα. Όλα τα καλέσματα για κινητοποιήσεις (Vid)

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, έρχεται την Τρίτη στη χώρα μας για μια διήμερη επίσκεψη στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί το χρέος, το κυπριακό, αλλά και οι πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ.

Εναντίον της επίσκεψης Ομπάμα διοργανώνει πορεία το ΠΑΜΕ το οποίο καλεί τα συνδικάτα για μαζική κινητοποίηση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, στις 18.30 στην Ομόνοια.

"Η στήριξη της κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδος σε επαγρύπνηση", σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα όμως, και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα ένα χιουμοριστικό βιντεάκι που στηλιτεύει τα αγγλικά του πρωθυπουργού και τις σχέσεις της κυβέρνησης με την αντίστοιχη των ΗΠΑ. Και η ΚΝΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή και ζητά απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους στους οποίους μετέχουν οι ΗΠΑ και κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στη χώρα.

"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", το κεντρικό μήνυμα:

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις κατά Ομπάμα και τα μέτρα ασφαλείας:

-Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

-Την ίδια ημέρα, στις 5.30μμ, επίσης στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η "Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση" και η "Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ".

-Στις 6 μμ της Τρίτης, και πάλι στο Πολυτεχνείο, συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

-Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές.

-Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

-"Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα" προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που υποστηρίζει ότι "η παρουσία του Αμερικανού προέδρου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας".

"Όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, μπορούν να το κάνουν, αλλά σε περιοχές όπου δεν θα κινηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος" ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών.

Ολόκληρη η δύναμη των ΕΚΑΜ, των Κ9, των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται στο πόδι και θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο μαζί με τους πράκτορες της Secret Service. Θα παραταχθούν σε πλήρη ετοιμότητα περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και πάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες.

SHARE:

24Media Network