Κωνσταντοπούλου: Κάηκε ξανά η χωρά μας γιατί κάνεις δεν τιμωρήθηκε για τις προηγούμενες φορές

Κωνσταντοπούλου: Κάηκε ξανά η χωρά μας γιατί κάνεις δεν τιμωρήθηκε για τις προηγούμενες φορές
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής INTIME NEWS

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για "χρόνια αδιαφορία, αβελτηρία, απρονοησία» και για «χρόνια αναξιοκρατία και διαφθορά" που "δεν υπονομεύουν απλά το μέλλον της πατρίδας" αλλά "σκοτώνουν".

«Ξεκινάμε με πένθος, με θλίψη, με φοβερές απώλειες και τρομερά ερωτηματικά», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την πρωτολογία της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις πυρκαγιές.

Η κα. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη και στις προηγούμενες καταστροφές που έπληξαν της χώρα από το 2007, έκανε λόγο για «χρόνια αδιαφορία, αβελτηρία, απρονοησία» και για «χρόνια αναξιοκρατία και διαφθορά» που «δεν υπονομεύουν απλά το μέλλον της πατρίδας» αλλά «σκοτώνουν».

«Έχουν θύματα ανθρώπους, δάση, ζώα, ανθρώπινες κοινότητες, ανθρώπινες προσδοκίες και το μέλλον μας ολόκληρο», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ειπωθεί αυτό που είναι η πραγματικότητά: ότι κάηκε ξανά η χωρά μας γιατί κάνεις ποτέ δεν τιμωρήθηκε για όλες τις προηγούμενες φορές που κάηκε».

Επίσης, έκανε λόγο για «ευθύνες αυτοδιοκητικές, πολιτικές και κυβερνητικές», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι και πάλι επέλεξε να διαχειριστεί την τραγωδία με «επικοινωνιακά μέσα» και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε να ζητήσει μια «συγγνώμη» και δεν προχώρησε «σε μια σοβαρή ανάληψη ευθύνης και μια εξίσου σοβαρή απόδοση ευθυνών».

Επιπλέον, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε συγκεκριμένα πρόσωπα που κατείχαν θέσεις ευθύνης όταν έγινε η πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, εγκαλώντας την κυβέρνηση της ΝΔ που όχι μόνο δεν τους «απέταξε» αλλά τους αναβάθμισε.

Κλείνοντας , η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατέθεσε επιπρόσθετα, δέκα προτάσεις, μεταξύ των οποίων η μονιμοποίηση του προσωπικού τής Πυροσβεστικής και των εποχικών, η αύξηση του προϋπολογισμού της πολιτικής προστασίας για τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, η ενεργοποίηση των εγκαταλελειμμένων πυροφυλακίων, η διενέργεια εξεταστικής στη Βουλή για τα διαχρονικά εγκλήματα των πυρκαγιών.

“Δεν είναι από άλλο πλανήτη η απαίτηση να διαφυλαχθούν και τα 70 εκατ. στρέμματα δάσους”

Την ανάγκη καθαρισμού και προστασίας όλων ανεξαιρέτως των δασών τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δευτερολογία της στη Βουλή.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, αρνήθηκε πως είναι «από άλλο πλανήτη» να απαιτεί κανείς να μη «θυσιαστεί» ούτε ένα δέντρο και να διαφυλαχθούν και τα 70 εκατ. στρέμματα δάσους που αποτελούν τον «εθνικό μας πλούτο» με «επαρκή πυροφυλάκια» και «επαρκείς μονάδες εποπτείας, καθαρισμού και κατάσβεσης».

«Όχι απλώς μπορείτε, αλλά οφείλετε να τα κάνετε», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως «με αυτήν την “αντίληψη” θα οδηγηθούμε σε “πλήρη οικολογική αποσύνθεση και καταστροφή”».

Εξάλλου, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τις απαντήσεις του σχετικά με την «ατιμωρησία» των υπευθύνων για το Μάτι, λέγοντας πως σεβάστηκε «το τεκμήριο της αθωότητας του ίδιου» ενημερώνοντας τον με «στοιχεία», αλλά τελικά «επιβεβαιώνεται απολύτως» ότι το «πρόβλημα» είναι η «διαφθορά» και η «αναξιοκρατία».

Τέλος, απάντησε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε «δεν είναι ιδέες» και επέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «θεωρεί πως τα έκανε όλα καλά».

«Εγώ είμαι με όλη την Ελλάδα που πιστεύει ότι τα έχετε κάνει με το χειρότερο τρόπο, με εγκληματικό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα