Κοντοζαμάνης: Διατηρήσαμε τη μετάδοση του ιού χαμηλά και το σύστημα υγείας λειτουργικό

Κοντοζαμάνης: Διατηρήσαμε τη μετάδοση του ιού χαμηλά και το σύστημα υγείας λειτουργικό
Βασίλης Κοντοζαμάνης Eurokinissi

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημείωσε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα με επάρκεια.

Με τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την μετάδοση του νέου κορονοϊού σε χαμηλά επίπεδα και το σύστημα υγείας να είναι σε λειτουργική κατάσταση, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Το Σύστημα υγείας σήμερα λειτουργεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα με επάρκεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες όλων και όχι μόνο των ασθενών με κορονοϊό». Σημείωσε ότι τα Νοσοκομεία εφημερεύουν κανονικά και αντιμετωπίζουν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 477 κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό και από αυτές οι 340 είναι κατειλημμένες και 137 είναι διαθέσιμες. Σε επίπεδο ΠΦΥ είπε ότι 300 και πλέον Κέντρα Υγείας λειτουργούν κανονικά στην επικράτεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα