Κόντρα Κεδίκογλου - Δούρου στη Βουλή για τις εικόνες

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ // 3Η ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ // 3Η ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο Σίμος Κεδίκογλου εκπροσώπησε την κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία και η Ρένα Δούρου το ΣΥΡΙΖΑ στην νέα αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στους δύο χώρους

"Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την διαπόμπευση κανενός ανθρώπου παρά τη θέλησή του. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας μας εντός και εκτός. Ο μεγάλος μας αγώνας είναι να αρθούν οι συνέπειες της κρίσης, να σταματήσει η ένδεια και η εξαθλίωση".

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, σχετικά με την υπόδειξη του ΕΣΡ στα κανάλια να μην προβάλλονται εικόνες φτώχιας και εξαθλίωσης.

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πλήττει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και το κύριο πρόσταγμα γι αυτή την πολιτική συμπεριφορά τη δίνει ο αρχηγός του, υποστήριξε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος επιπλέον τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται να αναδεικνύεται η φτώχια "με τον πιο αξιοποιήσιμο κομματικά τρόπο αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες αξιοπρέπειας ή άλλες".

Η κ. Δούρου απάντησε δυναμικά και έκανε λόγο για απροσχημάτιστη προσπάθεια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να φιμωθεί η ενημέρωση στο όνομα της προστασίας του πολίτη, ενώ ζήτησε από τον κ. Κεδίκογλου να πληροφορηθεί ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και πως θα αντιδράσει "διότι", όπως είπε, "το να σιωπούμε σημαίνει πως είμαστε και συνένοχοι".

Αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το να παρέμβει από την θέση του προς μια ανεξάρτητη αρχή, όπως είναι το ΕΣΡ, θα συνιστούσε θεσμική παρέκβαση, ξεκαθάρισε ότι με την οδηγία του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζεται η μετάδοση κάποιας άδολης αλήθειας - όπως είπε η κα Δούρου - αντίθετα προασπίζει και θωρακίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, αποφεύγοντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

"Δεν αποτρέπει την πληροφόρηση, δεν επιτρέπει την διαπόμπευση, τουλάχιστον όχι ακουσίως. Αν θέλει ο κάθε άνθρωπος να παρουσιαστεί και να πει ότι θέλει δεν τον εμποδίζει κανένας. Έχει όμως το δικαίωμα να αρνηθεί. Πρέπει να υπάρχει συμπόνια και αρωγή στον πόνο και όχι μετάδοση του και εκμετάλλευση για κομματικές σκοπιμότητες", προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθαρίζοντας πως αυτή είναι η θέση του και ως πολίτη και ως δημοσιογράφου.

"Αρθείτε στην ιδιότητά σας ως υπουργού. Γίνεται απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης και η κατάληξη της υπόδειξης αυτής πρέπει να είναι το καλάθι των αχρήστων. Μου φαίνεται ότι τα μέλη το συμβουλίου ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο όπου η εικόνα και το φαίνεσθε είναι πολύ σημαντικότερο από την επιβίωση των Ελλήνων. Ποια είναι η αγωνία του; Αν δεν μεταδίδουν τις εικόνες αυτές τα κανάλια σημαίνει ότι δεν υφίστανται;" αντέτεινε η κα Δούρου.

Ανταπαντώντας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε πως για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι αντιφάσεις στον δημόσιο λόγο και στις εν γένει θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

"Από τη μία διεκδικείτε μονοπωλιακά το ρόλο του υπέρμαχου των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών ακόμη και στην πιο ακραία τους έκφραση και από την άλλη είστε έτοιμοι στον βωμό του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας να θυσιάζετε αξίες, δικαιώματα και ελευθερίες συνυφασμένες με την προσωπικότητα του ανθρώπου και οι οποίες σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας όπως κατεξοχήν είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικότητάς του ειδικότερη έκφραση της οποίας είναι η εικόνα του".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: